Tagg: Kommuner

Sveriges kommuners mobilvänlighet rätt tveksam

Armageddon (fotokredd: Susy Morris, CC-NC, Flickr)

I dagarna kommer Google att påbörja det som kallats “mobilegeddon” i SEO-kretsar, alltså att Google kommer börja låta en webbplats mobilvänlighet påverka hur lätt den är att hitta på Google (för mobilanvändare). Därför har jag utvärderat Sveriges kommuner, hur redo de är för krav om mobilvänlighet för att behålla sina positioner hos Google och inte börja… Läs mera »

Har du koll på dina felsidor?

HTTP Error 403

Det kan vara värt att hålla koll på hur vanligt det är att dina användare, kunder, besökare hamnar på diverse felsidor. Första steget är att försöka skjuta in en spårningskod från ditt verktyg för webbanalys. Det kan vara lättare sagt än gjort, och hur många verktyg har du inte att kämpa om att få koll… Läs mera »

Skydda din besökares integritet på webbplatsen

CCTV (Freeimages credit kilokilo)

Kommuners och andra offentliga aktörers kommunikation på webben är något som berör praktiskt taget varje svensk. Må det vara att man letar dagis till sitt barn, jämför gymnasier eller kollar var man återvinner farliga kemikalier. Med andra ord handlar detta om vardagen. 81 % av Sveriges kommuner använder Google Analytics Många kommuner nämner deras respekt för… Läs mera »

Bästa och sämsta kommunen på webben

Publicerade nyligen en lista över alla kommuners betyg enligt Google PageSpeed. Nu tänkte jag gräva fram mer jämförelsedata och sätta siffrorna i proportion till något påtagligt, nämligen en mobil uppkoppling på max 3 Mbit/s enligt Bredbandskollen. Värt att komma ihåg att man ibland på landsbygden inte är i närheten av dessa hastigheter, vilket också kan… Läs mera »

Sveriges kommuner i prestanda-jämförelse

Här kommer årets listning av kommunernas webbprestanda enligt Googles PageSpeed. Det är ett betyg där hundra poäng är full pott och, i mitt tycke, allt under 70 är något man borde ta tag i omgående. Testet är gjort utifrån en skrivbordsdators inställningar, främst för att inte alla har gjort sina webbplatser enligt responsiv webbdesign eller… Läs mera »

Är kommuner på SiteVision CMS bra optimerade?

Har sammanställt en lista över kommunsajter, just nu försöker jag ta reda på vilka publiceringssystem som ligger bakom respektive sajt. Så här långt har jag hittat vilka som ligger på det närkingska CMS:et SiteVision. Kolumnen med betyg är alltså en koll mot Google Pagespeed där 100 är högsta betyg.

Bläddra till sida: