Tagg: Kreativ stuga

Kreativ stuga lanserar Flyttain.se under Travelhack

Nu är vår prototyp av geobaserad kollektivtrafik lanserad. Poängen med tjänsten när den är fullt utbyggd är att man ska kunna värdera möjligheter till kollektivtrafik, tillgänglighet till samhällsservice och rekreation i närområdet. Som användare har man detta som ett efterforskningsverktyg, men i förlängningen är tanken att även vi listar boende som man med lite andra… Läs mera »

Edemokrat är new and improved ™ ©

Nu har vi äntligen fått hyfs på Edemokrat.se. Under gårdagen träffades några från laget under Codemocracy hos Nodestar och byggde om merparten av koden och bytte databas. Vårt främsta mål var att få webbplatsen att inte vara så hiskeligt långsam. Nu blev det ASP.NET MVC 3 för webbsidorna, MySQL som databas-server och nu på samma… Läs mera »

Kreativ stuga har fått en webbplats

Till sist blev det lite för skamligt att Kreativ stuga inte hade någon webbplats. Särskilt efter att vi varit hos Göteborg & Co pratat om att delta under nästa års Vetenskapsfestival. Så jag och Filip slängde ihop ett startpaket bestående av WordPress, tillägget Buddypress och några widgets. Syftet med webbplatsen är främst att förklara vad… Läs mera »

Bidraget till Codemocracy blev Edemokrat.se

Under lördag-söndag deltog jag och en driva med kompisar i programmeringstävlingen Codemocracy i Stockholm. Vi hade på förhand diskuterat vad vi störde oss på inom det temat som tävlas kring och kom snabbt fram till att vi saknar transparens gentemot den dagliga politiken. Alltså skulle vi bygga något för att ge bättre insyn för medborgarna…. Läs mera »

Codemocracy – 24 hour business camp om myndighetsdata

I höst körs ett evenemang man bara inte får missa om man gillar teknik och funderar på hur det kommer sig att myndigheter har så svårt med sina informationssystem. Det blir ett 24-timmarspass om öppen data med myndighetsfokus. Intressant nog fick jag reda på att det är Modul 1 som står som värd med kontoret… Läs mera »

Kreativ stuga #1 avhandlade mestadels öppna datakällor

På dagens kreativa stuga stod Nodestar som värd för vår lilla träff. Totalt var vi 5 personer där 2 personer från just Nodestar var nya i sammanhanget. Förutom en massa diskussion och utbyte av erfarenheter kring hur/vad/varför ASP.NET MVC, routing och publiceringsverktyg i största allmänhet kom det som ett gemensamt uppslag att starta ett projekt… Läs mera »

Kreativ stuga blev av även denna veckan

Nu har vi haft kreativ stuga, typ kodarträff, flera veckor i rad. Denna gång blev det jag och en jobbarkompis som satt på varsitt projekt. Som vanligt halkade vi in på ett sidospår – som för en gångs skull var grymt nyttigt. Vi satte upp en egen Subversion-server för våra egna hobbyprojekt. Anledningen till att… Läs mera »