Tagg: Länkfarmar

Nytt utseende i Googles resultatsidor

Nyligen har Google börjat rulla ut en ny funktion i sökresultatet i Sverige. Söker man efter något varumärkesliknande eller något Google anser att de verkligen vet vilken sajt man söker efter så får man upp en bild som den intill. Har gjort lite provgooglingar och det är inte helt smärtfritt för sajter som ligger som… Läs mera »

Jajja fortsätter att köra med fula SEO-metoder

Enligt bloggen Relevansanalys hörde en säljare från Jajja av sig och ville “hjälpa” dem att optimera siten lokaler.nu för sökbegreppet lediga lokaler. Följande grej avslöjade att de inte tänkte göra det på ett vettigt sätt: “Först hittar vi vilka ord som är viktiga för er..  Sedan har vi en massa bloggar som kan skriva om er…. Läs mera »

Länkfarmar i bloggform – sökmotorbluffarnas nya vapen

SEO-bluff

Har du snubblat över en blogg som verkar lite märklig i sitt språk? Som innehåller lite för mycket text som inte är skriven riktigt så som bloggar brukar skrivas eller har handlar om något som är konstigt att blogga om? Där länktexten är något som liknar ett vanligt sökord snarare än “klicka här om du vill se… Läs mera »

Google inför förbud mot länkhandel

IDG rapporterar att Google hotar att följa upp de som köper länkar, åtminstone de som gör det i stor omfattning, och sänka deras ranking i sökresultaten. Detta sätter till stor del krokben för SEO-konsulterna, tycker SEO-konsulterna själva som gillar denna enkla metod, även fast Google sannolikt har som mål att stoppa alla spamsajter, länkfarmar och spambloggar som är… Läs mera »