Tagg: Latitud

Kodexempel för att fånga latitud och longitud

Har byggt vidare på min kollega Johan Säll Larssons jQuery-plugin för hantering av kartor, se bild intill. Så här funkar exemplet: Klicka på kartan där du vill sätta ut en markör. Dubbelklicka på markören så kommer formuläret med geodata fram, först då ställs geocoding-frågan till Google.

Microformats hjälper dina besökare

Webben har rätt länge varit något av ett skyltfönster men börjar allt mer få ingredienser som pensionärernas favoriter med provsmakningar inne i affären. En av lösningarna för att ge en mer funktionell webb är microformat som förutom att presentera också beskriver innehållet. I bildexempel ser du hur man kan högerklicka på latitude och longitude på… Läs mera »

Testa att leta longitud och latitud med min geodatatjänst

Till sist har jag fått upp en grovhuggen beta på min geodatatjänsts API. Den pratar via JSON och all respons mottages tacksamt. Provkör på denna adress: http://api.mapusers.com/api.ashx?query=Örgryte Du kan byta ut Örgryte mot vad du vill. För stunden går det bara att söka på städer och stadsdelar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Senare kommer… Läs mera »

Fånga latitud och longitud från Google Maps

Har relativt nyss börjat använda Google Maps på lite mer komplicerade sätt i funktioner jag bygger. En sak jag klurat på är när man vill plocka fram koordinaterna från en plats i kartan. Nu har jag hittat en lösning. Gå till Google Maps Leta reda på det du söker Högerklicka på platsen du är intresserad… Läs mera »