Tagg: Linux

Ubuntu har en trevlig installationsprocess

Kampanjsajten jag bygger på jobbet kommer troligen i en version i WordPress också. When in Rome… tänkte jag och installerar nya Ubuntu 10.10 som utvecklingsmiljö. En fin avstressande detalj för oss som installerar mycket och ofta är att i Ubuntus nya installationsprogram fortsätter den att jobba med att kopiera filer etc trots att jag inte… Läs mera »

Mediaspelaren VLC har släppts som 1.0

Den åtminstone bland IT-folk väldigt populära mediaspelaren VLC har släpps som fullversion. Att uppnå 1.0 tog hela 8 år men programmet har fungerat stabilt väldigt länge. Nu kanske inte folk är lika tveksamma för att testa programmet då det där med minst 1.0 för många visar att det är en färdig och seriös produkt.

Wine släpps som 1.0 nästa vecka

Nästa vecka blir något i hästväg. Förutom att Mozilla släpper Firefox 3 på tisdag så kommer projektet bakom Wine att släppa sin första hela version, alltså 1.0, detta efter 15 års utveckling. Wine är inte en emulator, vilket påpassligt nog ingår i namnet i sann OS-anda genom Wine is Not an Emulator, utan innehåller ett… Läs mera »

Konkurrens suger – tycker Steve Ballmer på Microsoft

Konkurrens ska främja valfrihet för konsumenten. Dock är valfrihet inte direkt första prioritet när det handlar om att leverera maximal vinst till aktieägare i ett företag. För att citera Wikipedia: “Monopol är en term inom nationalekonomin som beskriver en form av förhållande mellan producent och konsument där det ej finns möjlighet till val av alternativa… Läs mera »

Fedora 9 kan köras från ett USB-minne

I den nyligen släppta version 9 av Red Hat-sponsrade linuxdistrubitionen Fedora finns möjligheten att installera hela operativsystemet på ett USB-minne. Med tanke på att stora minnen inte längre är speciellt dyra, de är en hel del snabbare och att de rymmer ganska mycket så är väl detta på sätt och vis ett alternativ till Portable… Läs mera »

Open Source är ju så fantastiskt eftersom…..eeeeh

Open Source, eller öppen källkodsprogramvaror, har funnits ganska länge. Många använder det även fast de inte vet om det i exempelvis sin hemelektronik eller i sin dator. I ett inlägg på Slashdot kommenterar en sund person något som jag irriterat mig på länge nämligen argumenten som entusiasterna bakom öppen källkod och linux-gänget ofta kör med… Läs mera »