Tagg: Logica

Trendbrott när Vägverket inte upphandlar efter pris

Läste en positiv nyhet på IDG alldeles nyss. Tydligen har Vägverket vägt kundreferenser väldigt tungt när de valt vilka som ska få uppdrag hos dem. Detta var inte direkt positivt, enligt artikeln, för Know IT, Sogeti och Logica där endast Know IT fick ett uppdrag – dock ett betydligt mindre än tidigare. Att bedöma på detta… Läs mera »

Kejsarens nya kläder finns nu i molnet

Hetsen om vem som är först med alla varianter av lösningar som placeras i molnet, så kallad cloud computing, är enorm. Det verkar vara mycket viktigt att poängtera att mer eller mindre allt man gör är i molnet numera, vissa kryddar dessutom med att skriva att de levererar sociala medier – antagligen mest för att… Läs mera »

Logica levererar vårdportalen “Vården på webben” sommaren 2009

Företaget Logica, tidigare WM-data, omnämns i en artikel i IDG att ha förbundit sig att leverera den nationella vårdportalen till nästa sommar. Projektet går under namnet Vården på webben. Är själv lite smått inblandad, åtminstone i tanken, både på grund av tidigare anställning på både WM-data och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Logica har under våren inte direkt lyckats… Läs mera »

Att ha ett redundant system lovar ju alla systemleverantörer…

Åtminstone lovas detta lite svävande i teorin av säljare och leverantörer av IT-lösningar. Ett av de mer kända klantigheterna är väl alla företagen som gick i konkurs efter att de där skäggiga snubbarna kraschade flygplanen i World Trade Center i New York. Där och säkert på många andra platser har man endast insett att sköta… Läs mera »