Tagg: Loopia

Internetworlds 100 bästa sajter 2015 – mobilvänliga? Mjae!

Medaljer och utmärkelser (fotokredd: Emil Kabanov, Flicker cc-sa)

Som du säkert vet har Google förvarnat världen om att de den 21 april kommer att börja straffa de webbplatserna som inte är mobilvänliga. Enligt deras verktyg Pagespeed Insights finns det två huvudsakliga kategorier av prestanda för att göra en besökare nöjd – hastighet och användbarhet. Svenska Internetworld utlyser årligen sin topp 100, Sveriges bästa webbplatser. Detta har… Läs mera »

Webboptimera din WordPress-sajt med 5 enkla tips

I juni lovade jag en genomgång av WordPress-sajten actionpark.se och här kommer den. Punkterna nedan är sådant jag tycker alla borde ta tag i för att nå en hög lägstanivå. Att tänka på är att samtliga åtgärder förbättrar alla sidorna på webbplatsen. Sajten ligger på webbhotellet Loopia vilket inte direkt underlättar att få hög prestanda…. Läs mera »

Kampanjsajt i WordPress och EPiServer CMS

Håller just nu på med att färdigställa två versioner av en kampanjsajt. Den ena i ASP.NET på EPiServer CMS 6 och den andra med PHP på WordPress. Har aldrig kodat PHP förut, och mycket har hänt i redaktionsläget sedan jag testade WordPress senast. Trots detta tog det ungefär lika lång tid att göra samma bygge… Läs mera »

SAAB köpt av Spyker men domänerna redan kapade

Bild intill är från en av domänerna som nyligen blivit registrerade då dagens nyhet landade att Spyker köper SAAB av GM. Samtidigt som de SAAB-anställda firar att många av dem nog får behålla jobbet ett tag till slog domänkaparna till. Kollar man på DomainInfo.com efter vilka saabspyker-domäner som är lediga får man upp följande bild just… Läs mera »

Tala är silver, och hålla käften är guld – ibland

Om du undrar var 20 miljoner av dina skattepengar tagit vägen så kan jag direkt erkänna att de spenderats det senaste året och det till stor del är mitt fel. Hade jag hållt tyst 2002 så… 2002 byggdes det på en ramp i Kålltorp, Göteborg. Tillsammans med min nya bekantskap Irene van Manen pratade jag… Läs mera »

Exportera blogginlägg och kommentarer från WordPress Multi-User

Hade en blogg tidigare på Loopias installation av WordPress Multi-User som jag tänkte få in i ett egenknackat verktyg (se bild) för bloggande. En av de goda anledningarna var att Loopias WordPress-installation inte direkt stödjer mycket i stil med att använda egna mallar och saknar all form av kontroll. Detta tänkte jag råda bot på…. Läs mera »

Bläddra till sida: