Tagg: Mac OS X

Webben på väg att växa ihop med appar, tycker Apple

Appar på Iphone (blake patterson cc-by, på flickr)

Inte för att en endaste människa med självrespekt använder Apples nära på värdelösa webbläsare Safari annat än för att garva åt dess likheter med forntida versioner av Internet Explorer. Men ändå, Apple gör sina försök att omfamna webben. Nu senast genom en i mitt tycke klok kombination av webbens och apparnas separata silos.

Webbprestanda för den medmänsklige

Trafik ner i Götatunneln i Göteborg

Många av oss bor i tätorter där man har tillgång till bra trådad uppkoppling till nätet, som fiber och ADSL, men också ett mobilnät som fungerar bra överlag. Så ligger det inte alltid till ute i glesbygden och vårt land består till oerhört stor andel av just glesbygd.

Deklarationsdags och virtuell trängsel

Var tydligen inte ensam om att lämna in deklarationen sent – i år heller. 22:30 tänkte jag var en lagom tidpunkt att börja. Först strulade det med Telias e-legitimation, fast det var imponerande att NetID finns även till Ubuntu och kanske lite mer självklart till Mac OS X. När jag väl fått e-legitimationen  fixad så… Läs mera »

Mediaspelaren VLC har släppts som 1.0

Den åtminstone bland IT-folk väldigt populära mediaspelaren VLC har släpps som fullversion. Att uppnå 1.0 tog hela 8 år men programmet har fungerat stabilt väldigt länge. Nu kanske inte folk är lika tveksamma för att testa programmet då det där med minst 1.0 för många visar att det är en färdig och seriös produkt.

Wine släpps som 1.0 nästa vecka

Nästa vecka blir något i hästväg. Förutom att Mozilla släpper Firefox 3 på tisdag så kommer projektet bakom Wine att släppa sin första hela version, alltså 1.0, detta efter 15 års utveckling. Wine är inte en emulator, vilket påpassligt nog ingår i namnet i sann OS-anda genom Wine is Not an Emulator, utan innehåller ett… Läs mera »