Tagg: Macbook Pro

Högupplösta bakgrundsbilder för din dator

Har fixat några bakgrundsbilder för skrivbordet av de bättre av mina bilder från #fotoduell jag och några till kört på Twitter. Klickar du på tumnaglarna nedan får du respektive bild i 2880×1800 pixlar. Det är upplösningen på Macbook Pro med 15″ retina-skärm, men om du råkar ha en lägre upplöst skärm funkar dessa bilder fortfarande…. Läs mera »

Macforum förtjänar inte mina pengar längre

Sedan april 2010 har jag investerat rätt tungt i Apples grejer, kanske mest för att se vad det är alla är så nöjda med. Bland annat har dessa ting inhandlats privat: Macbook Pro 2010 Macbook Air 2011 Iphone 3GS & 4 Ipad generation 1 & 3 Ipod mini & Ipod Touch Mac Mini

Seminarium om mobila strategier

HiQ bjöd idag in till seminarie om mobila strategier för sina kunder inom offentlig sektor. Vet inte hur man ska tolka det att de skiljer på oss och de i privat sektor. Den frågan är nog inte värd att ställa 🙂 Seminariet hölls av Johan Sanneblad som doktorerat på mobila plattformar och nedan följer mina… Läs mera »

Min MacBook Pro är fantastisk

Min Mac är fantastisk. Nu förstår jag vad mina maciban-vänner alltid pratat om, må det så vara bättre minnesteknik eller Firewire men oavsett har iProdukter helt klart något lite extra jämfört med Windows-PC. Se bara på hur stor andel av processorns kraft Mac kan erbjuda Firefox! 103 procent, det kan man kalla hängivet – ät… Läs mera »

Macbook Pro med OS X och programmera i .NET

När jag kom till jobbet i morse låg en kartong med ett äpple på och väntade på mitt skrivbord. Trots att jag jobbar med att utveckla ASP.NET och andra Windows-baserade ting har jag utan min arbetsgivares protester beställt en Mac för att byta ut min knappt använda Lenovo Thinkpad W500 med Windows 7. De andra… Läs mera »

Nu ska jag bli en ortodox Maciban på jobbet

Som en blixt från en klar himmel kom chefen gåendes i förra veckan och frågade vilken dator alla på jobbet ville ha. Jag som precis bytt dator till en Lenovo W500 och gått över till Windows 7 även på jobbet blev lite fundersam och frågade vad alternativen var. Antingen fick man en ännu mer pimpad… Läs mera »