Tagg: Mapusers.com

Aktuell status på mapusers.com i början på juni

Sist jag skrev om mapusers.com så hade jag 2,2 miljoner sidor i mina sitemaps och drygt 30 000 indexerade sidor. Det har hänt lite granna under de senaste två månaderna, nu är det 3,3 miljoner sidor i mina sitemaps och 361 000 indexerade sidor.

400 webbplatskartor med 2,2 miljoner länkar

Nu har jag börjat mitt nya jobb så fritidsprojekten får vila lite ett tag. Som avslutning på min lediga månad har jag postat drygt 400 webbplatskartor till Googles verktyg för webbansvariga. Den uppdelning jag gjort är att det maximalt kan vara 30 000 sidor per webbplatskarta, på grund av den maximala storleken en webbplatskarta får… Läs mera »

Mapusers.com nu i version 1.0

Äntligen är alla sidmallar för mitt geodata-projekt byggda. Tanken med sajten är inte helt uppfyllt ännu men någon gång i framtiden den kanske lever upp till att vara en social guide för geopunkter.

The never ending query *lalala lalala*

Sedan i torsdags i förra veckan har min stationära dator skapat unika webbadresser till alla världens orter – cirka 10 dygn alltså. Att det tagit så lång tid är för att det är väldigt många namngivna platser på planeten och förvånansvärt många heter samma sak. Det som irriterar mig något är att detta skulle gått… Läs mera »

Kommande version av mapusers.com

Är inte direkt någon formgivare, eller riktig geek-programmerare heller för den delen, men min geodata-sajt börjar arta sig så sakteliga i min utvecklingsmiljö. Bromsande faktorer är bland annat att det under veckan dykt upp en skarp version av ASP.NET MVC 3 som inte var helt kompatibel med den testversion jag kört med, sen glöder min… Läs mera »

Testa att leta longitud och latitud med min geodatatjänst

Till sist har jag fått upp en grovhuggen beta på min geodatatjänsts API. Den pratar via JSON och all respons mottages tacksamt. Provkör på denna adress: http://api.mapusers.com/api.ashx?query=Örgryte Du kan byta ut Örgryte mot vad du vill. För stunden går det bara att söka på städer och stadsdelar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Senare kommer… Läs mera »

Geodata-sajten något närmre beta-version

Nu har jag fått till presentationen av den senaste algoritmen för geodata-tjänsten. Det vi gjort nu är att ge latitud/longitud för en plats och sedan lägga till hur många kilometer från punkten man vill hämta data från. Det man får är en beräkning över hur man ställer en SQL-fråga, det vill säga om man matar… Läs mera »

Min karttjänst kommer som beta-version via Twitter

Ovan är rena grekiskan, delvis, (sorry jag börjar bli lite väl hemmastadd i Göteborg) och är formeln bakom hur man räknar ut avstånd mellan två platser man har latitud och longitud för som indata. Till min hjälp med detta, och särskilt matematiken, har jag haft min vän Morgan Skogh som till vardags inte gör mycket… Läs mera »

Bläddra till sida: