Tagg: Mark Morrell

Ny bok om intranät / digital arbetsplats släpps snart

Spindelnät (petras-gagilas-on-flickr-cc-by-sa)

Intranätverk har på nytt en bok om intranät under produktion. Och ja, skillnaden mellan intranät och det idag populära begreppet “digital arbetsplats” existerar knappt. Boken släpps första mars som e-bok och efter sommaren dyker den upp i tryckt format. Denna bok är skriven på engelska och har en lång rad internationella experter som bidrar med kapitel… Läs mera »

Engelsk version av boken släpps i höst

Korrekturläser boken Web strategy for everyone

Den engelska versionen av boken beräknas bli publicerad i november, något uppdaterad dessutom. I dagarna har jag korrekturläst ett första varv, sedan skall en vän från generation Y ta ett varv, för att slutligen korrekturas av en webbkunnig person med engelska som modersmål. Apropå generationer, ett ord jag använder i boken för att beskriva webben, så… Läs mera »

Intranätkonferensen Intranätverk: Göteborg 2015

Karro Zetterholm från Volvo Cars

Här mina anteckningar från intranätkonferensen Intranätverk 2015 i Göteborg. Arrangören Kristian Norling inleder med att berätta att alla deltagare får boken Intranät som skapar värde. För den som redan köpt just den boken finns bland annat min bok Webbstrategi för alla, samt Jonas Söderströms Jävla skitsystem att byta till. Även Mark Morrells bok kommer också som… Läs mera »

Intranätkonferensen Intranätverk 2015 – workshops

Kristian Norling hållandes boken Intranät som skapar värde

Dagens intranät-program består av workshops. Platsen är Ullevi Konferens vilket är den där fotbollsarenan på Göteborgs stolta evenemangsstråk. Workshop-programmet i korthet: 4 intranet publishing models for good governance, med Mark Morrell som nyligen släppte en bok. 7 tips for better intranet search, med Kristian Norling som nyligen släppte en bok 🙂 Measuring Intranet Performance – Task based approach, med Brian Lamb…. Läs mera »

Årets konferens om intranät

“Nu är det cirka tio biljetter kvar till årets Intranätverk i Göteborg så nu får du skynda på Marcus” hälsade Kristian Norling glatt via Skype tidigare i veckan. Konferensen om intranät körs i Göteborg 20-22 maj där den sista dagen är workshops. Efter mycket om och men har vi som jobbar övergripande inom VGR med… Läs mera »

Anteckningar från Sharepoint-workshop

Här är mina anteckningar från dag 3, workshop-dagen, på konferensen Intranätverk. Med reservation för missuppfattningar. Det var Mark Morrell som höll låda om införandet av Sharepoint på British Telecom. BT har nästan 90 000 anställda vilket var intressant för en annan som också jobbar inom en mycket stor organisation, vi är dock närmre 50 000 inom… Läs mera »

Intranätverk – Intranätkonferens i Göteborg nästa vecka

På tisdag drar intranätkonferensen Intranätverk igång. Skulle jag få chansen att döpa denna konferens blev det nog Kristian Norling Invitational då Kristian, arrangören, bjudit in något av ett dreamteam för hur ett bra intranät skapas. Det är en fantastisk blandning om man tittar under programmet.