Tagg: Microformats

Uppsala.se under prestanda-luppen

uppsala.se anno 2016

Under årtusendet när vikingarna fortfarande plundrade och satte skräck i Europa, ja då gick jag i skolan tillsammans med Sebastian Danielsson. Vi lärde oss något som då kallades för mediapedagogik, typ webbdesign och att man skulle begripa även hur innehåll skapas. Idag, 18 år senare, hörs vi mest av över Twitter, samt att jag avundsjukt… Läs mera »

Innehåll publiceras som strukturerad data

Strukturerad data (fotokredd: Janneke Staaks, flickr, cc-by-nc)

Detta är punkt fyra i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Praktiskt taget varje webbplats har information som är av en strukturerad typ, men väldigt sällan publiceras informationen på ett strukturerat sätt. Jag pratar här om innehåll som vi som människor hur enkelt som helst kan identifiera som en… Läs mera »

Kalender på Googles resultatsida

I maj upptäckte jag för första gången att svenska sajter (och de som låg på servrar i Sverige) lyckats med att få med sina microformats/rich snippets med i Googles resultatsidor. Då var det Eventim som lyckats få med dels datuminfo om sina festivalbiljetter och även recensioner.

Microformats vare här.. snälla Google kom och indexera

Har idag lekt runt med Googles Rich Snippets Testing Tool för att verifiera att de gillar min användning av microformats (se bild intill). Testverktyget är lite som att validera att microformat kan anses göra nytta inom sökordsoptimering och är ett bra komplement till alla tillägg till Firefox – som Operator, Minimap Addon, Semantic Checker m.fl…. Läs mera »

Microformats hjälper dina besökare

Webben har rätt länge varit något av ett skyltfönster men börjar allt mer få ingredienser som pensionärernas favoriter med provsmakningar inne i affären. En av lösningarna för att ge en mer funktionell webb är microformat som förutom att presentera också beskriver innehållet. I bildexempel ser du hur man kan högerklicka på latitude och longitude på… Läs mera »

Webb 3.0 inte fullt så publikfriande som 2.0

Nog för att webb 2.0 och 3.0 mer är försäljningstermer som används inom IT-branschen än kanske har någon egentlig mening så kan det vara intressant att visa på skillnaderna i det som nu anses bli webb 3.0.