Tagg: Microsoft Azure

Intranätkonferensen Intranätverk: Göteborg 2015

Karro Zetterholm från Volvo Cars

Här mina anteckningar från intranätkonferensen Intranätverk 2015 i Göteborg. Arrangören Kristian Norling inleder med att berätta att alla deltagare får boken Intranät som skapar värde. För den som redan köpt just den boken finns bland annat min bok Webbstrategi för alla, samt Jonas Söderströms Jävla skitsystem att byta till. Även Mark Morrells bok kommer också som… Läs mera »

Maskininlärning, big data och business intelligence

Radisson Blu Riverside och Radisson Blu Scandinavia

En ironisk vinkel, på konferensens tema, var att det finns två hotell som heter Radisson Blu. När bekräftelsen på anmälan (det vill säga när man skriver in det hela i sin kalender) kom stod det “Radisson Blu, Göteborg” som plats. I ett mejl inför evenemanget, angående att om man inte längre kan komma borde avanmäla… Läs mera »

Skydda din besökares integritet på webbplatsen

CCTV (Freeimages credit kilokilo)

Kommuners och andra offentliga aktörers kommunikation på webben är något som berör praktiskt taget varje svensk. Må det vara att man letar dagis till sitt barn, jämför gymnasier eller kollar var man återvinner farliga kemikalier. Med andra ord handlar detta om vardagen. 81 % av Sveriges kommuner använder Google Analytics Många kommuner nämner deras respekt för… Läs mera »

Svininfluensa, beredskap, trafikstockning och molnet

Plötsligt händer det. Av någon anledning får man massor med besökare till sin webbplats på grund av någon händelse, stor webbplats som länkar till ens egna eller något som skrivs mycket om i media. Svininfluensan är en sådan händelse, någon knarkande artist som blir rikskänd över en dag en annan. Visst är det kul att… Läs mera »

Kejsarens nya kläder finns nu i molnet

Hetsen om vem som är först med alla varianter av lösningar som placeras i molnet, så kallad cloud computing, är enorm. Det verkar vara mycket viktigt att poängtera att mer eller mindre allt man gör är i molnet numera, vissa kryddar dessutom med att skriva att de levererar sociala medier – antagligen mest för att… Läs mera »