Tagg: Microsoft Word

E-bok i Epub-format bättre än PDF?

Hoes encylindriska tryckpress, så tryckte man på 1800-talet

Riskerar här att konstatera det uppenbara, men Epub är oerhört mycket mer användbart jämfört med en PDF – i de flesta fall. Antingen är det av lättja eller okunskap som det ändå är väldigt ovanligt att längre texter erbjuds som Epub för nedladdning, istället ser vi PDF överallt. Det är faktiskt inte särskilt svårt att… Läs mera »

Guide: Skapa en e-bok i formatet EPUB

Webbstrategi för alla som Epub/e-bok på Ipad

Det här är ett inlägg för dig som vill skapa en e-bok, digital trycksak eller hur du nu ser på saken. Till skillnad från en PDF man skickar ut är en sann e-bok något av e-böckernas motsvarighet till responsiva webbplatser och ett riktigt bra komplement till en  webbplats (vilket nog ofta gör att man slipper… Läs mera »

Är du säker på att det är en webbplats som behövs?

E-bok på skrivbordsdator

Många webbplatser är inte mycket mer än digitala trycksaker. Trycksaker med den gigantiska nackdelen att besökaren ständigt behöver ha uppkoppling till nätet. Jag har garanterat gjort mig skyldig till det själv många gånger. Jag pratar förstås om att man oreflekterat börjat hjälpa någon kollega om hur en webbplats blir till utan att först ha ställt… Läs mera »

Klar för korrekturläsning

Nu är grundmaterialet klart till boken. Det blev 146 sidor och en Wordfil på 32,2 Mb. Min bok är alltså jämfört med det första kalkylprogrammet, VisiCalc som vägde in på under 0,032 Mb, minst tusen gånger så stor. Det återstår att se hur tongivande för framtiden min bok är jämfört med VisiCalc 🙂 För dig som… Läs mera »

Markdown för mer neutral informationshantering?

Inte för att jag visste om det, men jag har skrivit i Markdown eller liknande markup-språk tidigare. Bland annat dokumentation på Google Code och även på Wikipedia. I brist på bättre sätt att relatera till det har jag kallat det för Wiki-markup när jag pratat om det med kollegor. Nu har jag dock på nytt… Läs mera »

Länkröta eller bestående adresser – valet är ditt…

Hur tänker du när det handlar om att namnge filer eller webbsidor? Något som många inte bryr sig om är att ha en plan för hur adresser på en webbplats ska formges. Det handlar inte bara om att få in attraktiva sökord i filnamnet eller sidans sökväg utan även om huruvida adressen har en chans att få… Läs mera »