Tagg: Mobilvänlighetstest

Verktyg för webbanalys, övervakning och förvarning

Pingdom Tools om Göteborgs-Postens webbplats gp.se

De senaste veckorna har både checklistor och hygienfaktorer avhandlats. Imorgon är #blogg100 över för i år och jag tänker då fokusera mitt skrivande på en kommande bok om webbanalys samt översättningen Web Strategy for Everyone. Men du blir inte helt lämnad i sticket. Detta inlägg handlar om några av de roliga verktyg du kan pröva på… Läs mera »

Exempel på prestandabudget och mätbar webbkvalitet

Budget (credit-GotCredit-on-flickr-cc-by)

Tänkte bjuda på ett exempel för hur vi försöker klargöra vad vår organisatoriska webbstandard är. Det är viktigt att vara tydlig – och mätbar – när man är en större organisation om vad som är den lägstanivå man accepterar. Det sätter upp en tydlig ambitionsnivå man kan behöva komma ihåg när deadlines börjar kännas tajta.

Mobilegeddon: Kolla om din webbplats drabbats

Giant från The Literary Digest, utgiven 1890

Mobilegeddon inträffade 21:a april och det skulle börja favorisera mobilvänliga webbplatser i Google Sök för de som sökte från en mobil enhet. Men hur kollar man om man drabbats, vunnit på det eller om det inte gjort någon skillnad? Jo, ett sätt är att i ditt webbstatistikverktyg segmentera på iOS som operativsystem och jämföra före… Läs mera »

Mobilvänlig eller tappa i ranking hos Google

Googles Mobilvänlighetstest

Google gick i veckan ut med att om en webbplats inte funkar bra i mobiler kommer det att börja straffa sig från och med 21:a april. Detta gick de ut med på sin officiella Webmaster Central Blog. Det finns två grejer du ska titta på direkt: Användbarhet på mobila enheter som finns i Google Webmaster… Läs mera »

Är din webbplats mobilvänlig?

Mobilvänlighetstest av Google för god SEO

“Being able to access content on mobile devices is only half the battle. People also need to participate.” Luke Wroblewski Google har släppt ett simpelt verktyg där man kan få reda på om en webbplats är bra i mobiler. Om den inte är det får man tips om vad som finns att förbättra. Här kollar… Läs mera »