Tagg: Molnet

Svininfluensa, beredskap, trafikstockning och molnet

Plötsligt händer det. Av någon anledning får man massor med besökare till sin webbplats på grund av någon händelse, stor webbplats som länkar till ens egna eller något som skrivs mycket om i media. Svininfluensan är en sådan händelse, någon knarkande artist som blir rikskänd över en dag en annan. Visst är det kul att… Läs mera »

Molnet skymmer sikten för IT-beställare

Läs den här “artikeln” på IDG och försök förstå vad innehållet egentligen handlar om. 11 gånger nämner man molnet eller molntjänster som en strategisk inriktning för Microsoft. Det som är intressant är att så gott som varje mening innehåller ordet, men att det inte konkretiseras eller ges en fingervisning om vad man egentligen läser in i… Läs mera »

Molnet kommer att ta ditt IT-jobb

Molnet är inte bara det bästa sedan skivat bröd, det kommer också spara så otroligt mycket pengar, göra livet enklare för IT-ansvariga, främja demokratin, utrota världssvälten och skapa fred. Dock är det en liten nackdel, molnet kommer att stöpa om hela IT-branschen och det är bara att anpassa sig eller få sparken. Påminner mer än… Läs mera »

IDG har dålig koll på svenskan – och verkligheten

IDG förklarar i en av dagens artiklar att hajpen kring “molnet” sparar miljarder kronor. Well, om man har koll på, eller kollar upp, vad hajp (hype) innebär så kommer man snabbt fram till att de menar att molnet är ett förledande, missvisande publicistiskt skitsnack. Med andra ord exakt vad IDG brukar kalla för nyheter, och… Läs mera »

Journalspace bevisar att molnet kan krascha

Senast i raden av kraschade internet-tjänster, som ingår i det förvirrade begreppet molnet/cloud computing, är bloggtjänsten Journalspace.com som kraschade fatalt nyligen. I detta fallet verkar det varit ett stolpskott till IT-anställd som inte förstod bättre än att enbart ha en RAID-konfiguration för att skydda informationen. RAID är visserligen bra för att se till att tjänsten… Läs mera »