Tagg: MPAA (Motion Picture Association of America)

Artister visar sitt stöd för IPRED

Det var ju knappast något förvånande bakom att det finns flertalet artister som i samlad grupp går ut och förklarar att de blir bestulna. Jag tvivlar inte på att flertalet, om inte alla, har förlorat en eller annan krona genom att folk laddat ner deras material istället för att köpa grejerna. Sedan klagas det på… Läs mera »

MediaDefender DOS-attackerar Revision3

Upphovsrättsindustrin med MPAA och RIAA i spetsen har blivit påkomna tidigare med att nyttja MediaDefenders tjänster för att förstöra för webbtjänster som hotar upphovsrättsägarnas intressen. Nu finns indikationer på att MediaDefender har kört en större DOS-attack (Denial of Service) mot videosajten Revision3.

Upphovsrättsivrarna IFPI påkomna med fingrarna i syltburken – begick upphovsrättsbrott mot Computer Sweden

Det här med upphovsrätt på nätet är svårt. Tydligen så svårt att inte ens de organisationerna som själva gråter ut i media med jämna mellanrum faktiskt lyckas begå brott själva. Nu senast är det IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) som lyckats med konststycket att knycka en hel ledare från Computer Swedens nätupplaga. Ledarens innehåll handlade om… Läs mera »