Tagg: MySQL

En vecka kvar med rabatt på Webbstrategi för Alla

E-boken Webbstrategi för alla kan september månad ut köpas för 7,5 dollar om du köper den på Smashwords.com och uppger koden SE63A. Dessutom finns den nu att köpa för en hundring om du vill ha PDF och de två e-boksformaten Epub & Mobi. Utöver det så håller jag på och rensar i bokhyllorna. Snarare än att grilla… Läs mera »

Tableau: Utforska, visualisera och presentera datakällor

Yoggi yoghurt med oklart bäst före-datum

Det första kring data jag råkade ut för under denna frukostföreläsning var Yoggis misslyckade att följa en begriplig otvetydig standard för att ange datum på yoghurtförpackningen 😛 Tableau är ett verktyg för visualisering och business intelligence. Det betyder på vanlig svenska att man i programmet kan föra in strukturerad data (som Excel-filer exempelvis) och bearbeta… Läs mera »

Sökfunktion med Lucene Solr för ASP.NET MVC

Har byggt min första riktiga sökfunktion. Baserat på sökmotorn Solr får man nu mer relevanta sökträffar. Sökfunktionen är just nu inte inbyggd i sidhuvudet men man kan provköra den på webbfunktion.com/sok/ (inte nu längre…) Till skillnad från tidigare måste man inte söka på ord som hänger samman eller enstaka ord. Förut, som så ofta när… Läs mera »

Clouderia – öppet publiceringsverktyg optimerat och klart

Jag, några kompisar och gamla kollegor bygger på ett proof-of-concept för ett publiceringssystem så som vi vill ha det. I och med att ingen av oss fick ur oss ett vettigare namn än EpicNewCMS så blev det något krystade Clouderia till 🙂 Det ligger uppe på Google Code som ett fritt öppen källkods-projekt med generös… Läs mera »

The never ending query *lalala lalala*

Sedan i torsdags i förra veckan har min stationära dator skapat unika webbadresser till alla världens orter – cirka 10 dygn alltså. Att det tagit så lång tid är för att det är väldigt många namngivna platser på planeten och förvånansvärt många heter samma sak. Det som irriterar mig något är att detta skulle gått… Läs mera »

Kommande version av mapusers.com

Är inte direkt någon formgivare, eller riktig geek-programmerare heller för den delen, men min geodata-sajt börjar arta sig så sakteliga i min utvecklingsmiljö. Bromsande faktorer är bland annat att det under veckan dykt upp en skarp version av ASP.NET MVC 3 som inte var helt kompatibel med den testversion jag kört med, sen glöder min… Läs mera »

Edemokrat är new and improved ™ ©

Nu har vi äntligen fått hyfs på Edemokrat.se. Under gårdagen träffades några från laget under Codemocracy hos Nodestar och byggde om merparten av koden och bytte databas. Vårt främsta mål var att få webbplatsen att inte vara så hiskeligt långsam. Nu blev det ASP.NET MVC 3 för webbsidorna, MySQL som databas-server och nu på samma… Läs mera »

Att koda databasmotorer är ingen lekstuga

Nu är de sista petningarna i den nya databasen med de nyttigaste geopunkterna så gott som klar. Det som förundrar är att det går så otroligt snabbt. Det jag lyckades kopiera från en databas till en annan, på samma server, är 3 255 256 geopunkter med bebodda platser och detta kopierades på dryga 3 minuter… Läs mera »

Bläddra till sida: