Tagg: Nodestar

Webbisar + Twitter Bootstrap = sant!

Twitter har släppt ett designramverk under namnet Twitter Bootstrap. Det ser grymt lovande ut då det förutom att vara responsivt även innehåller en del designstöd. Jag är knappast ensam om att kunna tolka och återanvända design andra gjort, men försöker jag från början faller det ganska platt.

ASP.NET MVC 4 Web API och EF 4.3 Database Migration

Epsilon stod värd för dagens dragning om nyheterna i ASP.NET MVC 4 och kringliggande tekniker. Talare var Fredrik Normén. Nog för att det var mycket kod som var på en nivå bortom min, typ iQueriable etc, så fastnade åtminstone en del av koncepten som är på ingång. Webbprestanda direkt med bundling och minification Något likt… Läs mera »

Nordiska exempel på responsiv design

Något märkligt är det att efter en halvdag om mobilitet och responsive design med vår IT-avdelning konstatera att det är väldigt få nordiska sajter som visar goda exempel. Kan faktiskt inte förstå att de som bygger webbplatser, särskilt webbkonsulterna med sina egna sajter, tycker sig ha rätt att bestämma hur dimensionerna på min webbläsare ska… Läs mera »

Edemokrat är new and improved ™ ©

Nu har vi äntligen fått hyfs på Edemokrat.se. Under gårdagen träffades några från laget under Codemocracy hos Nodestar och byggde om merparten av koden och bytte databas. Vårt främsta mål var att få webbplatsen att inte vara så hiskeligt långsam. Nu blev det ASP.NET MVC 3 för webbsidorna, MySQL som databas-server och nu på samma… Läs mera »

Bidraget till Codemocracy blev Edemokrat.se

Under lördag-söndag deltog jag och en driva med kompisar i programmeringstävlingen Codemocracy i Stockholm. Vi hade på förhand diskuterat vad vi störde oss på inom det temat som tävlas kring och kom snabbt fram till att vi saknar transparens gentemot den dagliga politiken. Alltså skulle vi bygga något för att ge bättre insyn för medborgarna…. Läs mera »

Kreativ stuga #1 avhandlade mestadels öppna datakällor

På dagens kreativa stuga stod Nodestar som värd för vår lilla träff. Totalt var vi 5 personer där 2 personer från just Nodestar var nya i sammanhanget. Förutom en massa diskussion och utbyte av erfarenheter kring hur/vad/varför ASP.NET MVC, routing och publiceringsverktyg i största allmänhet kom det som ett gemensamt uppslag att starta ett projekt… Läs mera »