Tagg: Norge

Ingen surfkurs för mig :/

Blir dessvärre inte någon surfkurs för min del efter alla krascherna i downhillbanan i Lindvallen. Slog upp en gammal skada i tummen tre gånger om och så tycks det vara grus i ett knä. Håller på och redigerar ihop en film men det är 50 Gb material att gå igenom så det tar lite tid,… Läs mera »

Om du undrar vad dina skattepengar går till…

så är det bland annat för att låta EU utreda små norska företags möjligheter att kriga mot amerikanska jätteföretag. Detta står att läsa i IDG – att norska webbläsarföretaget Opera opponerar sig mot Microsofts lösning för Internet Explorer i Windows. Nu senast klagar de på att funktionen i Windows 7 för avinstallation av Internet Explorer… Läs mera »

Norska NRK sätter upp en egen Bittorrent-tracker

Snart kanske tekniska analfabeter kommer att lista ut att tekniken bakom The Pirate Bay inte bara används för att göra U2, Metallica och filmbolagen fattigare utan har en viktig funktion för framtida sätt att jobba inom media. Detta visar nu statstelevisionen i vårt västra grannland Norge genom att sätta upp en egen Bittorrent-tracker för att… Läs mera »

EPiServer öppnar kontor i Nederländerna

Det svenska företaget EPiServer med sitt självbetitlade CMS öppnar nu kontor i Nederländerna. Tidigare i år öppnade de i Finland och förra året i Danmark, förutom de gamla kontoren i Norge och Storbritannien. Tydligen så är 60% av deras nyförsäljning från internationella kunder. Det känns tryggt för mig som ska gå min andra utbildning i… Läs mera »