Tagg: Nyckelord

Sökmotoroptimering – en introduktion

Web Strategy for Everyone

Det här materialet blev över när jag skrev på boken Webbstrategi för alla. Hellre än att slänga det så är det nu publicerat med viss redigering (inte riktigt lika ambitiöst som om det kommit med i tryck :)) Sökmotoroptimering handlar om att optimera sin närvaro på webben för att sökmotorerna ska fatta tycke för din… Läs mera »

Inte ange nyckelord – i onödan

Detta är punkt nitton i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Denna är väl ganska kontroversiell, men man kan i alla fall fråga sig för vems skull du skulle ange nyckelord, eller meta-keywords som de ibland också kallas.

Pedagogiska etiketter för informationssystem

Taggar inlagda med jQuery-pluginet TextExt

Till sist har jag fått tummen ur och fixat en mer grafisk presentation av taggar i ett publiceringssystem, detta med hjälp av jQuery-pluginet TextExt. Det innehåller bland annat autocomplete förutom den grafiska presentationen av respektive etikett. Detta var något jag såg första gången på NetRelations nya intranät under förra året och jag bara förstod att… Läs mera »

Byggde mitt första taggmoln idag

Nog för att tag clouds börjar dö ut på många sajter till förmån för mer klassiska tekniker, men efterdagens kodmangel på EPiServer Tech Forum så kände jag för att koda lite 😀 Resultatet ser du på bild här till höger, och för all del för stunden på samtliga bloggsidor på denna webbplats. Vet inte om… Läs mera »