Tagg: Opera

Checklistan: Bildbehandling för webben

Del 7 av 13 för att argumentera för checklistan som fokuserar på webbprestanda och användbarhet. Det finns mycket att tänka på när man utsmyckar sin webbplats, men också när man fyller den med redaktionellt innehåll. De som utsmyckar är oftast proffs på bildhantering, men inte alltid lika proffsiga på vad som gäller för webben och… Läs mera »

Om du undrar vad dina skattepengar går till…

så är det bland annat för att låta EU utreda små norska företags möjligheter att kriga mot amerikanska jätteföretag. Detta står att läsa i IDG – att norska webbläsarföretaget Opera opponerar sig mot Microsofts lösning för Internet Explorer i Windows. Nu senast klagar de på att funktionen i Windows 7 för avinstallation av Internet Explorer… Läs mera »

Opera vill inte ha Internet Explorer i Windows

Microsoft har fortsatta problem med juridiken och monopolanklagelser inom EU. Senast förlorade de och tvingades erbjuda en version av Windows som saknar en mediaspelare, denna version har ju antagligen ingen konsument valt att köpa så det måste ju ses som en stor framgång för EU. Nu är det norska webbläsarföretaget Opera som är på krigsstigen… Läs mera »