Tagg: Översättning

Känner jag mig sminkad tvetydig?

Har börjat koda lite i EPiServer igen, denna gång i version 6, och ska bygga ett mallpaket för kampanjer. Det kommer innehålla bland annat blogg, bildkarusell, sociala kopplingar och en hel del mer.

Vägskylt med text “Out of office” i Wales

I Wales har skyltar både Walesiska och Engelska som språk. Lite kul på tema översättning då snubben som skulle översätta det engelska till walesiska inte var på kontoret och “I am not in the office at the moment. Send any work to be translated” hamnade på skylten 🙂 Läs mer om “Out of office”-skylten BBC:… Läs mera »

Konstiga bilder

Väldigt instruerande och uppenbar förklaring för oerfarna föräldrar. Antar att detta är det enda man behöver veta som certifierad förälder. Det mesta verkar styras av helt vanliga datorer idag, och är det inte blåskärm på bankomaten så behöver Windows-datorn på flygplatsen starta om för att Windows Update vill installera Windows Genuine Advantage – vilket vi… Läs mera »

Nära nedladdningschef?

Adobe är inte helt hundra med översättningar, åtminstone inte i ovan exempel som gjorde mig mycket förbryllad över vad den knappen var till för.

Skräpsajter med värdelöst innehåll – nu med kass översättning

Oj vad trött man är på att Google, med flera sökmotorer, inte klarar av att ens sortera bort det mest uppenbara skräpet på nätet. Förutom alla spambloggar så börjar detta ovan också konkurrera ut det vettiga materialet. De sökmotoroptimerar sönder sidor, numera även med fattig översättning till massvis med språk, och lyckas nästla ut skräpet… Läs mera »

Nätfiske med otroligt dålig översättning

Fick just mitt första översatta nätfiskemeddelande till min e-postlåda. De gör väl säkert så gott som de kan men det framgår med all tydlighet att det inte är någon som förstår svenska som skrivit detta:

Översättning är svårt när man inte själv kan utvärdera resultatet

Kina kommer snart invaderas av utlänningar i och med det förestående Olympiska spelen i Peking. Så klart vill de kinesiska näringsidkarna göra sitt bästa för att få den sannolika majoriteten engelsktalande tillresta att begripa sig på vilka affärer som säljer vad. Affären Translate server error kanske inte är jättesimpelt att lista ut vad de saluför…. Läs mera »