Tagg: Övervakningssamhället

Övervakningssamhället är här

Du kanske undrar hur jag vet detta, hur jag definierar övervakningssamhället? Jag tycker det är ganska enkelt. Mycket tyder på att staten inte räds medborgarna längre, statsapparaten styrs inte genom att följa folkets vilja. Det är frånvaron av folkstyre och allt större antydan till ett maktfullkomligt storebrorssamhälle som ger den lite obehagliga känslan av att… Läs mera »

Alliansen fegar med lagen om loggning av trafikdata

Det börjar märkas att nästa riksdagsval närmar sig. Förutom att politikerna försöker vara lite mänskligare igen så fegar de ur på saker som de utan att blinka skulle kört ner i halsen på svenska folket för 2 år sedan. Nu senast är det “ett större arbete än vi anat” med att följa EU:s direktiv för… Läs mera »

Efter FRA-lagen kommer den riktiga övervakningen igång

Läste en fascinerande grej på Slashdot som borde göra Bodström och andra fans av att kränka individers integritet mycket avundsjuka. Om uppgiften stämmer så har britiska tjänstemän sett till att 20 000 övervakningskameror ska monteras in i folks hem i Storbritannien för att kontrollera exempelvis att barnen går och lägger sig i tid. Vi går… Läs mera »

Vi hjälper staten att övervaka oss genom bl.a. Facebook

Att man genom att använda Facebook, och liknande webbtjänster, hjälper staten att ha insyn i vad man håller på med blev tydligt efter ett inlägg jag läste på Slashdot och The Register. En person skulle ha sitt 30-årskalas på ett fält i England och polisen stormade dit med 4 polisbilar, en piketbuss och en helikopter… Läs mera »

Sverige ett läskigare land än Iran

När man läser om vad som händer i Iran kring övervakning av medborgarna så är det fortfarande märkligt att tänka sig att vi i Sverige egentligen har det sämre på den fronten än iranierna. Förutom att Nokia Siemens som leverantör lär klandras för att hjälpa Iranska staten i detta ärende så kan man också undra… Läs mera »

Jävlas med FRA – här kommer tipsen du behöver

Tänkte ta och delge ett tips som skulle spara väldigt mycket av svenska skattepengar. Istället för att börja använda skyddade nätverk, som Tor eller Freenet, och börja kryptera informationen så kan du göra några enkla saker. Eftersom du inte har något att dölja så är det lovvärt om de inte bidrar till att komplicera och… Läs mera »