Tagg: Patenträtt

Microsoft patenterar XML-dokument, XHTML, SGML etc och Apple kontrollerar hårdvaran de producerar

Microsoft har nyligen lyckats få ett patent på “Word-processing document stored in a single XML file that may be manipulated by applications that understand XML”, med andra ord alla XML-artade sätt att jobba med dokument. I sitt patent-abstrakt beskriver de rätt många tekniker som använts sedan massor med år, exempelvis XHTML som de flesta av… Läs mera »

Patent helt utan innovation från IBM och Microsoft

De senaste dagarna har det rapporterats om två helt sanslösa patentansökningar. En av dem är Microsoft som försöker patentera en trollstav som ska kunna interagera med omgivningen. Det kan ju beroende på uttolkning av domstol vara allt från en pekpinne till en smartphone till en Wii-mote till Nintendos populära spelkonsoll Wii.

Microsoft får patent på att censurera fult språk

Det var någon vecka sedan det dök upp ett uppenbart korkad patentansökan som gått igenom det amerikanska patentkontoret USPTO. Nu har i alla fall Microsoft fått sin ansökan om att automatiskt censurera ljud som sänds, med detta har de nog tänkt sig att kunna erbjuda en filtrering så de som vill slipper höra sina motspelares… Läs mera »

Microsoft visar sig återigen vara ett patent-troll

Läste på ZDNet att Microsoft lyckats få igenom ett patent som har denna innovativa beskrivning: “a method and system in a document viewer for scrolling a substantially exact increment in a document, such as one page, regardless of whether the zoom is such that some, all or one page is currently being viewed”