Tagg: PHP

AngularJS enligt webbutvecklaren Christoffer Noring

AngularJS logotyp

Christoffer är en tidigare kollega till mig från när jag jobbade som webbutvecklare. Sist vi möttes märktes det tydligt att han kärat ner sig fullständigt i ramverket AngularJS – så vem bättre att skicka några frågor till om vad man ska ha AngularJS till. Hej Chris! Så, vem är du och vad jobbar du med?… Läs mera »

Testa olika publiceringsverktyg

Går du runt och funderar på att skaffa eller byta publiceringsverktyg? Eller kanske behöver inspiration till vad du ska göra för nyutveckling på det du redan har? Då vill jag vidarebefordra ett tips från en kollega som hänvisade mig till en fantastisk sajt vid namn OpenSourceCMS. Där kan man provköra flertalet olika publiceringsverktyg baserade på… Läs mera »

Skydda e-postadresser som publiceras på webbplatser

Du har säkert sett, eller själv nyttjat sätt, att många webbpublicister har alla möjliga varianter för att försöka skydda sina e-postadresser på deras webbplatser från att fångas upp av robotar som vill spamma. Kruxet är att den legitima användaren av din webbplats fortfarande ska kunna få adressen att fungera eller lista ut vad som borde suddas… Läs mera »

VFH går loss på bibel.se, crossnet, Försvarets Radioanstalt, Spray och Infomaker

I sin senaste information läcker de lösenordsuppgifter till kristna personer, för VFH (Vuxna Förbannade Hackare) är emot smörjelser och “falska” budskap i största allmänhet. Det ser väldigt mycket ut som att lösenord har lagrats i klartext. VFH delar med sig av kodtips för hur deras hack genomförs, inget märkvärdigare än vanlig PHP med lite databaskunskap…. Läs mera »

Länkröta eller bestående adresser – valet är ditt…

Hur tänker du när det handlar om att namnge filer eller webbsidor? Något som många inte bryr sig om är att ha en plan för hur adresser på en webbplats ska formges. Det handlar inte bara om att få in attraktiva sökord i filnamnet eller sidans sökväg utan även om huruvida adressen har en chans att få… Läs mera »