Tagg: Programmering

En vecka kvar med rabatt på Webbstrategi för Alla

E-boken Webbstrategi för alla kan september månad ut köpas för 7,5 dollar om du köper den på Smashwords.com och uppger koden SE63A. Dessutom finns den nu att köpa för en hundring om du vill ha PDF och de två e-boksformaten Epub & Mobi. Utöver det så håller jag på och rensar i bokhyllorna. Snarare än att grilla… Läs mera »

Lite exempelkod i Ruby

Har under en månad lite av och till kodat i Ruby. Tänkte dela med mig av några inledande kodexempel för att komma igång. För att koda, på en Mac, är Aptana Studio alldeles utmärkt som utvecklingsmiljö. Liknar Eclipse på många sätt. Självklart går det alldeles utmärkt med valfri textredigerare, exempelvis Notepad++ på Windows. Kör du… Läs mera »

Rensar bokhyllan – vill du ha en bok?

Tog en snabbtitt i bokhyllan igår och gjorde en första rensning. Men istället för att kasta böckerna i pappersåtervinningen tänkte jag först kolla om det finns någon som vill adoptera dessa böcker. Jag kan lämna över dem i mitten på augusti inne i centrala Göteborg. Ingen av böckerna är direkt nyutgivna, men det kanske finns… Läs mera »

Flex 4 säger Hello World

Har precis börjat läsa på lite om Adobes Flex-plattform. I mångt och mycket känns det samma som webbutveckling och på sätt och vis även som Microsofts Windows Presentation Foundation. Man kodar i ActionScript (liknar Javascript så här långt) och uppmärkningsspråket är MXML, det vill säga precis som C# och XAML i Visual Studio. Anledningen till… Läs mera »

Om programmeringsspråk vore religioner så…

Ja då skulle jag vara mormon enligt denna jämförelse mellan religion och programmeringsspråk. Detta är C#: “C# would be Mormonism – At first glance, it´s the same as Java, but at a closer look you realize that it´s controlled by a single corporation (which many Java followers believe to be evil), and that many theological concepts are quite… Läs mera »

Rensa bort HTML-kod från webbinnehåll med reguljära uttryck

Ibland så är lösningen mitt framför näsan på en, det upptäckte jag återigen idag när jag för första gången hade behovet att ta bort all HTML-kod från en textsträng lagrad i en databas för ett publiceringsverktyg jag jobbar med. Hade jag inte varit en så casualprogrammerare hade jag säkert skrivit detta själv och inte latmaskat… Läs mera »

Parallell programmering nu i fokus hos Microsoft och Intel

Nu kanske det främst är för virtuella världars simulering och spelprogrammering som man vinner mest på parallell programmering, men även vi andra har enligt Microsoft anledning att titta över hur vi programmerar. Evangelisten Johan Lindfors från Microsoft Sverige nämnde detta med eftertryck på en workshop i juni och nu meddelas det att Intel tillsammans med… Läs mera »