Tagg: QR-kod

Mobilitet är veckans tema – idag NFC

Idag hölls ett Dataföreningen-möte hos KnowIT kring Near Field Communication (NFC) och lite om hur det påverkar IT-branschen. Tilltalet var som så ofta anpassat för IT-chefer ur ett investeringsperspektiv vilket kan vara intressant i viss mängd. Skulle dock gärna se att dessa tillställningar börjar beskriva vem de tänker sig som målgrupp i stil med många… Läs mera »

QR-kod i annons i Metro

Lite roligt att kolla genomslag med en QR-kod i en annons i Metro. Bostadsbolaget Poseidon, som jag fram tills nyligen jobbade med, hade i veckan en helsida i Metro. Det hela gick ut på att få folk med smartphones att följa koden och hamna på startsidan för Kvarteret Venus som preparerats med en film av… Läs mera »

Codemocracy nu till helgen

Nu på lördag->söndag körs Codemocracy. Platsen är Birger Jarlsgatan 57 i Stockholm. Har du inte anmält dig är det dags nu. Själv kommer jag åka upp tillsammans med flertalet andra salta utvecklare från kusten. Vi har förberett kort med QR-kod för de som vill följa oss kan ta med sig hem för att enkelt komma… Läs mera »

Facebook större än Google, åtminstone i USA

Dagens största nyhet är utan tvekan att Facebook.com nu gått om Google.com i trafik från amerikanska besökare. Skillnaden är väldigt liten dock och troligen finns det statistiker som inte är nöjda med att Facebooks 7,07% och Googles 7,03% av trafiken skulle vara statistiskt säkerställt. Oavsett vad så är trenden tydlig, mer tid läggs på sociala… Läs mera »