Tagg: Rättegång

Domaren i The Pirate Bay-rättegången jävig

Dagens nyhet borde ändå vara avslöjandet om troligt jäv i The Pirate Bay-domaren Tomas Norströms medlemskap i upphovsrättsföreningar. Läsvärt hos GP. Domaren råkar tydligen vara medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt, och det komplicerar det hela ordentligt att IFPI råkar vara stödmedlem. Det är trist att sånt här kommer med och förhalar hela rättsprocessen, för… Läs mera »

Fängelse för alla inblandade i The Pirate Bay

Nog för att tingsrätten kan döma precis hur som helst, med tanke på att det ofta är några moraltanter från Kristdemokraterna som lämnar sin åsikt i respektive fall, men personligen är jag inte det minsta förvånad över att alla fyra åtalade fick fängelse för medhjälp till brott mot upphovsrätten. Tror inte någon tvekar kring huruvida… Läs mera »

Rättegången och cirkusen runt The Pirate Bay har startat

Det här är antagligen den intressantaste rättegången på mycket länge. Visst det kanske jag tycker mest för att det är David mot Goliat, ålderdomligt mot nyskapande, förlegat mot kreativitet. Skivbolagen, filmbolagen och alla andra inom upphovsrättsindustrin verkar inte inse det själva men försvarar ett jättegammalt synsätt på hur man tjänar pengar genom monopol, att förneka… Läs mera »

Rättegången mot The Pirate Bay startar till våren

Våren kommer bli intressant. Det är nu vi kommer få se om det är som många befarar att rättssystemet är påtryckares och lobbyisters vapen mot medborgarna eller om det finns någon likhet inför lagen. En något haltande fundering, men visst kan man undra hur det kommer sig att lagbrott från exempelvis FRA och Antipiratbyrån (APB) med… Läs mera »