Tagg: Seth Earley

Tagging, Controlled Vocabularies, Taxonomies, Theusari and Ontologies

Tagging and Controlled Vocabularies (S30) S30, vilken info har vi som är av högt värde, och hur mycket är det? Går det att förbättra kvaliteten på data genom att processa det? Vilken info skapas av kostsam eller specialiserad personal (advokater/läkare/professorer)? Taggning är en lösning, men det kräver viss informationsstruktur/välformulerad vilket inte fungerar bra med e-post…. Läs mera »

Content Choreography: Taxonomy is not the same as navigation

Seth Earley exemplifierar ofta med att få motsätter sig äppelpaj och en moders kärlek till sitt barn, metadata däremot...

En dag in på veckans master class i Content Choreography med Seth Earley känns det som att jag blivit överkörd av en ångvält. Det här är i klass med den korvstoppning jag råkade ut för under den sexmånaders intensivkurs jag gick 1998 i Lotus Notes/Domino när vi skulle ta samtliga existerande certifieringsutbildningar – fast på… Läs mera »

Kurs i Content Choreography i Stockholm

Är på väg upp till Stockholm för en kurs i content choreography, som kommer hållas av Seth Earley i Know IT:s regi. Jag och min vän Filip var hos Findwise i höstas och fick en väldigt ljuv försmak på några timmar. Det är lite smått komplicerat att försöka förklara vad kursen går ut på och… Läs mera »