Tagg: Sitemaps

Har din webbplats en sitemap.xml?

Spår på en bangård

Det finns webbstandard, defacto-standard och så finns det konventioner. Alla är namn på mer eller mindre samma sak. Följer man dessa konventioner gör man det lättare och mer förutsägbart för alla aktörer på webben att samarbeta. Jag skulle påstå att detta har särskilt de mindre etablerade aktörerna stor nytta av än giganter som Apple, Google,… Läs mera »

Sökmotoroptimering – en introduktion

Web Strategy for Everyone

Det här materialet blev över när jag skrev på boken Webbstrategi för alla. Hellre än att slänga det så är det nu publicerat med viss redigering (inte riktigt lika ambitiöst som om det kommit med i tryck :)) Sökmotoroptimering handlar om att optimera sin närvaro på webben för att sökmotorerna ska fatta tycke för din… Läs mera »

Erbjuda en sitemap

Detta är punkt tjugotre i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. En sitemap är en teknisk motsvarighet till webbplatskarta, alltså en lista till alla sidor som finns på en webbplats. Sitemaps är en industristandard som togs fram av sökmotorföretag som Google, Bing med flera, men du kan mycket väl… Läs mera »

Sida behöver inlänkar

Inte öppna länk (jordanhill-school-d-and-T-dept-on-flickr-cc-by)

Detta är punkt sjutton i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Det är ju lite misstänkt att man tipsar lite dolt om en sida som är svårt att upptäcka som vanlig besökare. Hur kan detta hända även dig? De sidor som du har med i din sitemap – den… Läs mera »

Aktuell status på mapusers.com i början på juni

Sist jag skrev om mapusers.com så hade jag 2,2 miljoner sidor i mina sitemaps och drygt 30 000 indexerade sidor. Det har hänt lite granna under de senaste två månaderna, nu är det 3,3 miljoner sidor i mina sitemaps och 361 000 indexerade sidor.

Detaljer spelar uppenbarligen roll

Att vandra som utvecklare mellan olika system kan ibland bli lite skumt. Tidigare jobbade jag med IBM Lotus Domino som webbplattform men växlade för en del år sedan över till ASP classic och nu DotNET. På IBM-plattformen instruerades man att om problemet kunde lösas med det förenklade språket @Formulas så skulle det göras så, annars… Läs mera »

Bygger plugin till EPiServer för att hjälpa redaktörer

Här själv jobbat som redaktör i EPiServer flertalet år. Nu råkar jag sedan 1,5 år tillbaka främst fokusera på att webbutveckla i EPiServer. Det går inte att hjälpa det men jag märker att mitt fokus på vad som känns viktigt när jag konstruerar något till EPiServer är utifrån redaktörens perspektiv. Under lunchen idag kastade jag… Läs mera »

Jajja gör avbön igen för spambloggar

Enligt en artikel i DIG på Dagens Media har 100 spambloggar stängts ner den senaste veckan. Till sist hotar bloggtjänsterna dessutom med advokater om inte SEO-företagen slutar missbruka bloggtjänsterna. De flesta bloggarna har kopplingar till SEO-företaget Jajja som antagligen bara är en i mängden av skojare i denna ruttna SEO-bransch.

Bläddra till sida: