Tagg: SPDY

Prestandabudget-presentation i Stockholm

speed-(flickr-jonel-hanopol-cc-by)

Peter Hedenskog har bjudit in mig att prata om Västra Götalandsregionens prestandabudget (aka performance budget) i slutet på januari. Så passa på du som vill diskutera ämnet med en driva nördar inom webbprestanda och denna nisch av webbanalys. Misstänker att jag kommer stormtrivas i detta sammanhang, där folk undrar varför vi inte redan kör HTTP… Läs mera »

Införa HTTP/2 och HTTPS

Detta är punkt ett i listan med hygienfaktorer, det där du ska kolla upp någon gång emellanåt. Denna punkt handlar mer om att bevaka vad som förväntas av en modern webbplats. I skrivande stund är HTTPS något sånär praxis för att få en extra knuff inom sökmotoroptimering och i en snar framtid är det version… Läs mera »

HTTP/2 kommer ge snabbare webbplats

HTTP/2 är baserat på Googles initiativ SPDY vilket redan i namnet antyder vad som är viktigt – hastighet. HTTP är en förkortning som står för Hypertext Transfer Protocol. Utan att gå in på massor av nätverk så är protokollet det som gör att en webbserver och webbläsare kan prata med varandra över internet. Utan HTTP… Läs mera »

Snabb laddning av sidor en fördel vid sökmotoroptimering

Inte för att jag hittat någon officiell källa på det ännu, men mängder av sajter pratar just nu om att det är dags att lägga till en webbplats prestanda som en av de viktigare punkterna för god sökmotoroptimering. Det är inte så konstigt egentligen eftersom trenden nu går åt att allt mer webbsurfande görs från… Läs mera »