Tagg: Spotify

Prestandabudget-presentation i Stockholm

speed-(flickr-jonel-hanopol-cc-by)

Peter Hedenskog har bjudit in mig att prata om Västra Götalandsregionens prestandabudget (aka performance budget) i slutet på januari. Så passa på du som vill diskutera ämnet med en driva nördar inom webbprestanda och denna nisch av webbanalys. Misstänker att jag kommer stormtrivas i detta sammanhang, där folk undrar varför vi inte redan kör HTTP… Läs mera »

Tips: Skydda din integritet på webben

BBCs snygga meddelande om vilka cookies de vill sätta i din dator

Om du litar på att en tredjepart kan lösa detta problem åt dig så rekommenderar jag dig på skrivbordsdator att testa Ghostery. Där kan man blockera lite allt möjligt och du måste inte gå med i deras program att sälja uppgifterna vidare till någon. För mobilen har det under de senaste dagarna pratats väldigt mycket… Läs mera »

Om integritet och cookies inom offentliga Sverige

Privacy please (photo credit: Josh Hallett, cc-by)

Dagens Nyheter har ett tema just nu att skriva om hotet mot personlig integritet. Gårdagens skrivelse var att svenska myndigheter lämnar ut dina surfvanor. Denna rapportering välkomnar jag, förstås, då mainstream-media kanske på ett mer alldagligt sätt kan förklara för vanligt folk vad problemet är.

Spotify fixar viral jobbannons

Spotify har fattat grejen, eller möjligen deras reklamfirma, när de istället för en traditionell jobbannons gjort en spellista med samma innehåll. Det är väl själva definitionen på viral marknadsföring när vi som upptäcker information vill dela med oss av den, precis som jag nu gör.

Spotify rensar på nytt bort massor med låtar

För snart 1,5 år sedan la jag ner mitt Spotify Premium-konto då mina spellistor nästintill var tomma efter att de rensat bort material de tydligen inte hade rätt att ha där (piratkopior?). Nu har det hänt återigen, se bild intill, och vissa av mina spellistor lyser röda med otillgängliga låtar. Det blir så tröttsamt att… Läs mera »

Hämta information om låt hos Spotify med hjälp av REST

Slängde ihop lite kod som relaterar till ett projekt på jobbet kring att hämta och sprida information på ett “enkelt” sätt. I ovan bild har jag plockat information från en länk till en låt hos Spotify. Med hjälp av regular expressions plockar jag sedan ut titeln, sedan splittar jag titeln för att få ut artisten… Läs mera »

Spotify duktiga på att rensa ut musik från sin tjänst

Spotify är ju rätt ok. Men det man stör sig på som användare är att det försvinner så otroligt mycket musik som man förväntar sig ska finnas kvar. Se bilden ovan. De röda raderna är filer jag tidigare valt att lägga i min spellista som Spotify tvingats ta bort. Som grädde på moset är det… Läs mera »

Spotify till Iphone och Android släppt inatt

Det påstods på Twitter och bloggar att programmet skulle släppas 9:e september. Tydligen ska det ha sluppit ut från samma källa som först talat om att det skulle bli en Iphone-app, men nu kom det inatt istället. IDG har gjort en snabb genomgång av appen som du kan läsa här. Har signat upp på ett… Läs mera »

Bläddra till sida: