Tagg: SQL Injektioner

Hamsterpaj önskar gott nytt år genom att klanta sig med lösenord – och sitt salt

Webbplatsen Hamsterpaj.net, som handlar om lite av varje i en förvirrad community-väg, lyckades genom att missa några SQL injection-hål att skydda sina medlemmars inloggningsuppgifter. Nu var visserligen uppgifterna både krypterade och saltade (salt är en kod som man stoppar in i en kryptering/hashning för att ge ännu mer skydd för informationen). Detta kan ju låta… Läs mera »

Pellesoft och Icakuriren drabbade av SQL injektioner

Den gamla hederliga följetången om SQL injections fortsätter med att webbutvecklarsajten Pellesoft.se glömde att kasta sin gamla sajt och den var sårbar. Andra som slarvat och råkat illa ut är bland annat Verket för Högskoleservice, Varbergs kommun och konsultföretaget Techteam.

SQL injection is the shit

Det är inte varje dag som man ser seriestrippar om datorliknande grejer. Här kommer i alla fall en som handlar om SQL injection när en mamma svarar i telefonen och hennes sons skola ringer upp och tror att han heter Robert´); DROP TABLE Students;– vilket resulterar, för dig som inte kan SQL-språket, i att tabellen… Läs mera »

Vuxna Förbannade Hackare (VFH) ger sig på Försvarsmakten

Gruppen VFH har återigen varit i farten och publicerat sitt senaste fynd. Denna gång är det Försvarsmaktens enhet Reservmaterialenheten som åker på däng för sin säkerhet. VFH menar att det var en så pass simpel säkerhetslucka att vem som helst som letar skript för hacking på nätet hade klarat av det hela, ingen trofé med andra ord utan enbart ytterligare… Läs mera »

Prova dina hacking-skills på hack-test.com

För dig som vill pröva dina kunskaper inom att hacka webbplatser så erbjuder www.hack-test.com en möjlighet att pröva på utan att bryta mot lagen eller förstöra för någon. Det hela är uppdelat i flera steg där du ska “tänka som en hacker” och snoka i källkod för Javascript, SQL injections med mera. Har du kört… Läs mera »

Utvecklare och entreprenörer är av naturen lata

Ja, åtminstone när det handlar om saker som inte har med de omedelbara framgångsfaktorerna att göra. Detta är så klart en grov generalisering men ofta kan man märka av att lyckan för att något personen utvecklat/ordnat fungerar så missar de många andra viktiga och ibland självklara saker. Ett exempel är alla hackerangrepp som uppdagats den senaste tiden… Läs mera »