Tagg: SVT – Sveriges Television

Föreläsning: Intranätanalys hos Intranätverk

Pausprat under Intranätverk 2015 i Göteborg

Den 16:e maj körs intranätkonferensen Intranätverk 2017 i Göteborg. Jag har varit med som deltagare många gånger, men denna gång ska jag föreläsa. I vanlig ordning är jag flexibel i vad jag presenterar och kan anpassa mig efter om någon tror jag har någon insikt jag borde dela med mig av, eller om jag borde… Läs mera »

8 svenska exempel på responsiv design

Har letat och nu funnit ett flertal mer eller mindre lyckade svenska exempel på responsive web design. Tidigare listade jag några bra nordiska exempel och i denna post kommer även den enda tidning jag funnit som följer denna idé. Tidningen är dock inte svensk, men det ryktas om att TV4 snart kommer ge oss en… Läs mera »

Nordiska exempel på responsiv design

Något märkligt är det att efter en halvdag om mobilitet och responsive design med vår IT-avdelning konstatera att det är väldigt få nordiska sajter som visar goda exempel. Kan faktiskt inte förstå att de som bygger webbplatser, särskilt webbkonsulterna med sina egna sajter, tycker sig ha rätt att bestämma hur dimensionerna på min webbläsare ska… Läs mera »

Draknästet, svensk version av Dragons den

BBC-programmet Dragons den har varit något många av oss kvasi-entreprenörer gillat skarpt. Programmet går ut på att fem stycken affärsänglar/investerare bedömer huruvida de vill investera sina egna pangar i uppfinningar och affärsidéer. Sedan kan man söka till programmet för att försöka få investerarna att satsa. Även fast det varit mycket blandad kvalitet på vad folk… Läs mera »

Norska NRK sätter upp en egen Bittorrent-tracker

Snart kanske tekniska analfabeter kommer att lista ut att tekniken bakom The Pirate Bay inte bara används för att göra U2, Metallica och filmbolagen fattigare utan har en viktig funktion för framtida sätt att jobba inom media. Detta visar nu statstelevisionen i vårt västra grannland Norge genom att sätta upp en egen Bittorrent-tracker för att… Läs mera »

Agresso hackat – lösenord på drift

Agresso tillverkar ett ekonomisystem som används av många myndigheter och offentliga institutioner i Sverige, bland annat polisen. Som vanligt är det flertalet av användarna som har väldigt enkla lösenord (se exempel på lösenord), dock kan man undra om inte lösenorden lagrades i klartext i och med att några av dem är lite svåra att få fram… Läs mera »

FRA läcker redan ut hemlig information till obehöriga

Aftonbladet rapporterar att en anställd på FRA misstänks ha lämnat ut hemligstämplad information till SVT. Detta är ett aktuellt praktexempel på att det är svårt att ha hemlig information som inte kommer på villovägar, både på grund av enskilda medarbetares intressen och för att fel saker kan läcka ut. Dessutom kan ju synen på den… Läs mera »