Tagg: Ubuntu

Ubuntu har en trevlig installationsprocess

Kampanjsajten jag bygger på jobbet kommer troligen i en version i WordPress också. When in Rome… tänkte jag och installerar nya Ubuntu 10.10 som utvecklingsmiljö. En fin avstressande detalj för oss som installerar mycket och ofta är att i Ubuntus nya installationsprogram fortsätter den att jobba med att kopiera filer etc trots att jag inte… Läs mera »

Deklarationsdags och virtuell trängsel

Var tydligen inte ensam om att lämna in deklarationen sent – i år heller. 22:30 tänkte jag var en lagom tidpunkt att börja. Först strulade det med Telias e-legitimation, fast det var imponerande att NetID finns även till Ubuntu och kanske lite mer självklart till Mac OS X. När jag väl fått e-legitimationen  fixad så… Läs mera »

Idag släpps senaste versionen av Ubuntu

Idag, prick en vecka efter släppet av Windows 7, släpps den nya versionen av Ubuntu (9.10). Denna version kallas för Karmic Koala. På min bärbara dator har jag under hösten uteslutande kört Ubuntu 9.04 och det fungerar kalas, så jag ska ladda ner Karmic Koala och slänga in den virtualiserat i VirtualBox för att se… Läs mera »