Tagg: VirtualBox

EPiServer: Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig

Min utvecklingsmiljö för EPiServer CMS 6 kraschade just. Antingen är det någon Windows-uppdatering eller så kanske EPiServer har en killswitch för att bråka med oss som även kör WordPress & Umbraco 🙂 Eventuellt är även det andra budordet relevant beroende på vad man läser in i ordet avbild: “Du ska inte göra dig någon bildstod… Läs mera »

Macbook Pro med OS X och programmera i .NET

När jag kom till jobbet i morse låg en kartong med ett äpple på och väntade på mitt skrivbord. Trots att jag jobbar med att utveckla ASP.NET och andra Windows-baserade ting har jag utan min arbetsgivares protester beställt en Mac för att byta ut min knappt använda Lenovo Thinkpad W500 med Windows 7. De andra… Läs mera »

Windows 7 är fantastiskt bra…på att äta arbetsminne

Min dator kändes seg som kola alldeles nyss och vägrade starta min virtuella utvecklingsmiljö i VirtualBox med hänvisning att datorn hade slut på minne. Då jag har 12 Gb arbetsminne så kände jag mig rätt tveksam att det skulle vara slut men tog en titt i aktivitetshanteraren. Mycket riktigt var det slut på arbetsminne då… Läs mera »

Suns VirtualBox grunden i min nya utvecklingsmiljö

Beter mig som en hoppjerka mellan olika virtualiseringsplattformar för mina utvecklingsmiljöer. Började med VMware Workstation, hoppade till Microsofts Virtual PC och nu testkör jag Suns VirtualBox. Fördelen med VMware är enligt tester jag sett främst prestanda och det är väl inget att skämmas över då det är mycket viktigt. VirtualBox är ungefär lika bra som… Läs mera »