Tagg: Visual Studio

Checklistan: Minifiera frontend-kod

Del 10 av 13 för att argumentera för checklistan som fokuserar på webbprestanda och användbarhet. Läser du koden bakom webbsidor? Det vill säga HTML, CSS och Javascript? De flesta gör det inte och det är ju förstås inte därför man har en webbsida. Därför kan man fråga sig varför det är så vanligt att webbutvecklare… Läs mera »

6 vanliga prestandaproblem och dess lösningar

Att jobba med prestanda med mätbarhet via Google Page Speed är kanon, men det är ändå hur en webbplats upplevs som spelar roll. Anledningen till att man ändå bör intressera sig är för att inte missa att alla inte har samma förutsättningar som du. Särskilt inte om du sitter och tycker att prestandan är helt… Läs mera »

Lösningen på “Task failed because sgen.exe was not found”

Det är inte sällan man kliar sig i huvudet som utvecklare. Idag när jag i Visual Studio 2008 skulle växla från debug-läge till release-läge inför publicering projektet så fick jag fram följande felmeddelande vid kompilering: Task failed because “sgen.exe” was not found. Vad gör man? Jo, vänder sig till Google och hittar denna utmärkta lösning… Läs mera »

Installationsprogram som käkar hårddisk helt i onödan?

Sitter på jobbet och försöker få installera Service Pack 1 till Visual Studio 2005. Med betoning på försöker. Det är en virtuell PC med Windows 2003 det handlar om, den hade 2.1 Gb ledig plats på hårddisken. Dra av 442 Mb för själva servicepacket och föreställ dig att uppdateringen knappt hinner starta innan det är… Läs mera »

Loopia gör ständiga stolpe ut mot sina kunder

Visst, Loopia är billiga. Alltså billiga och nödvändigtvis inte prisvärda. Nu ligger ett av mina större tidigare projekt tyvärr kvar på Loopias webbhotell och det funkar precis lika dåligt som man förväntar sig. Det ska idag bytas några värden i web.config, en liten ändring i ett assembly och en uppladdning senare så är sajten inte… Läs mera »

Publish failed enligt Visual Studio

De senaste veckorna har det varit en och annan utmaning för att konfigurera och sätta upp virtuella maskiner med min utvecklingsmiljö. Dagens utmaningar var bland annat att Visual Studio meddelade publish failed. Detta kunde man klia sig i huvudet över, dock hittade jag lösningen i att visa fönstret Output som visade mig nedan: