Tagg: Webbläsare

Webben på väg att växa ihop med appar, tycker Apple

Appar på Iphone (blake patterson cc-by, på flickr)

Inte för att en endaste människa med självrespekt använder Apples nära på värdelösa webbläsare Safari annat än för att garva åt dess likheter med forntida versioner av Internet Explorer. Men ändå, Apple gör sina försök att omfamna webben. Nu senast genom en i mitt tycke klok kombination av webbens och apparnas separata silos.

Hurra! Idag dog alla dåliga versioner av Internet Explorer

Ibland behöver man nog avreagera sig på Internet Explorer

Till sist har Microsoft kommit ikapp och slutat låtsas som att uråldriga versioner av Internet Explorer är något att ha. Idag dödade de nämligen (ÄNTLIGEN!11!) stödet för samtliga versioner utom den senaste, 11. Misstänker att de allra helst skulle lägga ner alla utom nya webbläsaren Edge, men det kanske skulle ge för många sura företagskunder. 

Checklistan: Filers livslängd default till 30 dagar

Del 13 av 13 för att argumentera för checklistan som fokuserar på webbprestanda och användbarhet. Innan man börjar jaga hundradelar av en sekund på att föra över material till en användare bör man först luta sig tillbaka och ta en nypa frisk luft. Vad kan vara bättre än en snabb överföring? Jag skulle nominera en… Läs mera »

Använd inte Internet Explorer!

Till och med Microsoft tycker att man ska låta bli att använda deras webbläsare Internet Explorer och växla över till någon annan – så länge. Frågan är varför man ska gå tillbaka till IE när man väl bytt till något säkrare? Vad är det som gör att det är värt att gå tillbaka till IE… Läs mera »

Google gör egen webbläsare – Chrome finns nu att ladda ner

Google Chrome är Googles egna webbläsare. Ett enormt avskalat program som nu har släppts i betaversion. Ingen skräll är väl att Chrome stödjer flikar, som dessutom körs i isolerade processer på datorn. Än så länge finns Google Chrome endast för Windows XP och Vista men vem blir förvånad om den kommer till fler operativsystem.