Tagg: Webbpubliceringssystem

Vilket CMS är bäst på webbprestanda och mobilvänligt?

Ja, det finns nog många som tycker att de gör detta kanon när de får frågan från tänkbara kunder. Vad ska de annars svara? Jag har på webbfunktion.com samlat data sedan 2011 om webbplatsers nivå av optimering och är vid det här laget uppe i snart 10 000 testade webbplatser. Alla dessa har testats åtminstone en… Läs mera »

WYSIWYG i WordPress nya app

Till sist finns ett vettigt redigeringsläge i WordPress egna app. man kan till och med få in bilder, se skärmdump här intill. Innan denna version fick man koda sina sidor för hand, och det var nog ett stort hinder för många, eller söka rätt på en annan app. Troligtvis kommer detta leda till att fler… Läs mera »

Är kommuner på SiteVision CMS bra optimerade?

Har sammanställt en lista över kommunsajter, just nu försöker jag ta reda på vilka publiceringssystem som ligger bakom respektive sajt. Så här långt har jag hittat vilka som ligger på det närkingska CMS:et SiteVision. Kolumnen med betyg är alltså en koll mot Google Pagespeed där 100 är högsta betyg.

Ny form och nytt system bakom webbfunktion.com

Istället för att titta på Olympiska spelen eller klura på vad jag ska bli när jag blir stor tog jag mig en kväll för att fixa det absolut nödvändigaste för att byta till den nya versionen av mitt publiceringssystem. Främsta skillnaden är ett annat tema för er besökare och garanterat en hel del nya buggar… Läs mera »

Jämför olika publiceringsverktyg hos CMS Matrix

Förutom den fantastiska sajten för att provköra olika open source CMS jag hittade till i våras har jag nu funnit ytterligare en nyttig tjänst. Denna gång kan man jämföra egenskaperna för en stor del av den uppsjö av publiceringsverktyg med varandra för att få en snabb överblick över grundläggande fakta. Funderar du i dessa banor… Läs mera »

Lite nya grejer i mitt webbpubliceringsprojekt

Nu börjar de sista bitarna falla på plats med nästa “utgåva” av mitt egna lilla publiceringsverktyg. Det är mer av en Web Content Manager (WCM) än ett Content Management System (CMS) då det bara går att hantera en webbplats per installation. Inte för att jag sett några större kommersiella lösningar för WCM men jag gillar… Läs mera »

Publiceringsverktyg kanske är svårt för vissa

Vad gissar du på? IDG:s publiceringsverktyg saknar hantering för att vänta med publicering till status är “Klar”. Redaktören kan inte med verktyget och gör på detta sätt istället. Om jag inte missminner mig så har IDG publiceringsverktyget Polopoly för sin webbplats. Ett verktyg som ska vara väl anpassat för tidningssajter, och lär väl innehålla “publicera… Läs mera »

Ansträngningar efter arbetstid brukar ge resultat

Så här når lågkonjunkturen börjar märkas på allvar, eller åtminstone kanske fruktas, inom min egen bransch återigen så känns det lite som en repad skiva som hoppar tillbaka till ett gammalt spår. Precis som sist det begav sig, fast då med IT-bubblan, finner jag en massa kreativitet som måste få komma ut. Så pass mycket… Läs mera »

Bläddra till sida: