Tagg: Webbredaktörer

Bok om webbstrategi för webbredaktörer

Min bok “Webbstrategi för Alla” är nu på slutspurten. Den sista putsningen på formgivning och layout görs just nu. Den kommer ut både som e-bok och tryckt version, först blir det digitalt. För dig som vill bli meddelad om när boken släpps kan du anmäla dig på Webbstrategiforalla.se » Det blir cirka 270 sidor, formatet… Läs mera »

Webbredaktörens verktyg

Panguin Tool visar graf över hur Googles algoritmförändringar drabbat min webbplats.

Tyckte det var dags att samla ihop en lista med nyttiga verktyg för alla som jobbar med webbpublicering i en eller annan form. Går man en kurs, eller längre utbildning, får man ofta lära sig hantverket och eventuellt de verktyg som då är aktuella. Bekymret är förstås att dessa verktyg behöver bytas ut med jämna… Läs mera »

Webbredaktörens test av responsiv design

Skriver ett litet testprotokoll inför att VGR ska få en responsiv webbplats. Tänkte att våra webbredaktörer ska veta vad de ska leta efter när deras webb får responsiv design. En webbredaktör har oftast begränsade möjligheter till att påverka en design, men nedan är vad jag kunde komma på att en webbredaktör kan titta efter.

Webbanalys för webbredaktörer

En härlig bonus med att jobba på Västra Götalandsregionen är att man inte behöver skydda resultatet av sitt arbete, snarare uppmuntras man dela med sig av det som går. Den här posten är ett sådant exempel. Kommer hålla en grundläggande genomgång för vår redaktion imorgon på ämnet webbanalys och nedan är materialet. Statistik och skärmdumpar… Läs mera »

Program för att hjälpa webbredaktörer

Har själv under många år jobbat som webbredaktör och stött på de bekymmer det medför. Särskilt jobbigt är det när man ska fixa till andras text, och i mitt fall hade jag hundratals med folk som la in material så som de tyckte och orkade. Med andra ord kunde det bli massor att fixa för… Läs mera »