Tagg: Wikipedia

41% av Google-sök är annonser

Utrymmet för att visa upp RDFa minskar på Google

Som rapporterat tidigare är nu bara 10 av 17 “sökträffar” på Google organiska, det vill säga inte köpta. Nu börjar Google också backa allt mer om användningen av det som i SEO-kretsar kallas RDFa. RDFa, vilket är en mikrodata-standard, går ut på att beskriva ett innehålls typ, så att det inte bara är en ostrukturerad… Läs mera »

Om länkade öppna data – nätverksträff i Göteborg

Staffan Truvé från Recorded Future, om datumstandardens framtida betydelse

“Alla vill väl borsta tänderna, men ingen vill använda någon annans tandborste”. – En kollega till Fredric Landqvist, angående att följa en standard någon annan skapat. Snabbintro till länkade data, öppna data och länkade öppna data Lugn of fin, du behöver inte känna dig förtvivlad om du inte är bekant med varken länkade eller öppna… Läs mera »

Kerstin Forsberg – informationsarkitekt på AstraZeneca

Kerstin träffade jag på ett möte hos en leverantör av dokument- och processhantering, vid namn Barium. De tyckte “vi kunde ha nytta av att träffas”, och ja, jag är beredd att hålla med. Åtminstone jag och mina kollegor på landstinget har haft nytta av det. Redan där och då, en solig vårdag bredvid Grönsakstorget, gav… Läs mera »

Facebook större än Google, åtminstone i USA

Dagens största nyhet är utan tvekan att Facebook.com nu gått om Google.com i trafik från amerikanska besökare. Skillnaden är väldigt liten dock och troligen finns det statistiker som inte är nöjda med att Facebooks 7,07% och Googles 7,03% av trafiken skulle vara statistiskt säkerställt. Oavsett vad så är trenden tydlig, mer tid läggs på sociala… Läs mera »

Encyclopedia Britannica kovänder – gör en Wikipedia

Encyclopedia Britannica har försvarat sitt uppslagsverk som betaltjänst med att de har korrekt information i större utsträckning än gratis-uppslagsverket Wikipedia. Den stora skillnaden är att vem som helst kan redigera en artikel på Wikipedia men bara inbjudna experter kan ändra vad som publiceras av Encyclopedia Britannica, trots detta är de ganska likvärdiga enligt en studie… Läs mera »

Dagen D – Download Day 2008

En vanlig missuppfattning, med Wikipedia och ansedda källor som Encyclopedia Britannica i spetsen, som ofta sprids är att Dagen D (D-day) handlar om någon jättestor mossig picknick på någon tråkig strand i franska Normandie 6:e juni 1944.