Tagg: Windows 7

Dark pattern: Lura sina användare med hjälp av design

Du som läst boken Webbstrategi för alla och var uppmärksam på delen om hur man övertygar genom design kanske minns begreppet dark pattern? “Det handlar om att sänka tröskeln för beslut och vägleda till en serie av flera mikrobeslut mot det mål du har. Här kommer begreppet dark pattern in, att genom design styra vad… Läs mera »

Hej då Windows XP, vila i frid!

Idag läggs världens mest populära operativsystem ner. Jag talar förstås om Windows XP som åttonde april 2014 slutar stödjas av tillverkaren Microsoft som tycker att det banne mig får vara nog nu. Windows XP skeppades trots allt ursprungligen 17 augusti 2001 och på den tiden var till och med undertecknad fortfarande ung och lovande 🙂

I may be a victim of counterfeit software

Precis innan semestern dog min installation av Windows 7 av sig själv när den försökte uppdatera sig med kritiska uppdateringar via Windows Update. Det tog två hela dagar att installera om det med alla uppdateringar, köra in alla program & spel på nytt, konfigurera alla utvecklingsmiljöer och gud vet vad. Idag när jag startar upp… Läs mera »

Macbook Pro med OS X och programmera i .NET

När jag kom till jobbet i morse låg en kartong med ett äpple på och väntade på mitt skrivbord. Trots att jag jobbar med att utveckla ASP.NET och andra Windows-baserade ting har jag utan min arbetsgivares protester beställt en Mac för att byta ut min knappt använda Lenovo Thinkpad W500 med Windows 7. De andra… Läs mera »

Windows 7 är fantastiskt bra…på att äta arbetsminne

Min dator kändes seg som kola alldeles nyss och vägrade starta min virtuella utvecklingsmiljö i VirtualBox med hänvisning att datorn hade slut på minne. Då jag har 12 Gb arbetsminne så kände jag mig rätt tveksam att det skulle vara slut men tog en titt i aktivitetshanteraren. Mycket riktigt var det slut på arbetsminne då… Läs mera »

Internet Explorer 9 visas upp av Microsoft

Microsoft har nu visat upp sin kommande webbläsare, IE9, på sin utvecklarmässa Mix 2010. Mest spännande bland nyheterna är förstås att de avser stödja HTML5. Många är nog de webbutvecklare som tänker att Microsoft kommer göra något halvhjärtat, personligen tror jag inte de har så mycket att välja på än att göra bra ifrån sig… Läs mera »

Målgruppsanpassning på webben är svårt

Ja, målgruppsanpassning på webben är ganska svårt, eller åtminstone krävs det en del extra arbete och stöd i publiceringsverktyget. Microsoft har nyligen släppt sitt senaste operativsystem Windows 7. I detta ingår det så klart ett stort arbete med webbinformationen så den nya produkten syns på rätt sätt och att deras kunder får rätt information. En… Läs mera »

Lösningen på “Media is write protected”

Ibland dyker man på märkliga problem med datorn. De känns i alla fall märkliga med tanke på att jag numera inte är så beroende av en enskild dators program och inställningar i och med alla virtualiserade miljöer jag jobbar i istället för att ha allt på en dator. Normalt sett så jobbar jag inne i… Läs mera »

Bläddra till sida: