Tagg: Windows Server 2003

Installationsprogram som käkar hårddisk helt i onödan?

Sitter på jobbet och försöker få installera Service Pack 1 till Visual Studio 2005. Med betoning på försöker. Det är en virtuell PC med Windows 2003 det handlar om, den hade 2.1 Gb ledig plats på hårddisken. Dra av 442 Mb för själva servicepacket och föreställ dig att uppdateringen knappt hinner starta innan det är… Läs mera »

Stänga av Windows Server 2003 utan strulande dialog

Är du precis som jag uttråkad på att skriva bite me eller annat som kreativ kommentar på varför du stänger av eller startar om en Windows Server 2003? Den grejen går att stänga av och nu har jag hittat hur: Gå till Start->run->gpedit.msc och klicka på Ok. Gå till Local Computer Policy->Computer Configuration->Administrative Templates->System Välj… Läs mera »

Försvann från Google och förhoppningsvis snart återuppstånden

En webbplats jag jobbat med försvann från Google lite så där olägligt på min första semesterdag. Innan dess var det en svajig men negativ trend på antalet besökare via just Google som nådde fram till webbplatsen. Jag har reflekterat över alla möjliga scenarier bland annat att någon länkbombat bort sajten (sånt har tydligen hänt), att… Läs mera »