Tagg: Windows Server 2008

Sökfunktion med Lucene Solr för ASP.NET MVC

Har byggt min första riktiga sökfunktion. Baserat på sökmotorn Solr får man nu mer relevanta sökträffar. Sökfunktionen är just nu inte inbyggd i sidhuvudet men man kan provköra den på webbfunktion.com/sok/ (inte nu längre…) Till skillnad från tidigare måste man inte söka på ord som hänger samman eller enstaka ord. Förut, som så ofta när… Läs mera »

EPiServer: Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig

Min utvecklingsmiljö för EPiServer CMS 6 kraschade just. Antingen är det någon Windows-uppdatering eller så kanske EPiServer har en killswitch för att bråka med oss som även kör WordPress & Umbraco 🙂 Eventuellt är även det andra budordet relevant beroende på vad man läser in i ordet avbild: “Du ska inte göra dig någon bildstod… Läs mera »

Windows Server 2008 imponerar på en sur utvecklare

Kanske har en bra dag idag, men jag måste lite motvilligt medge att trots att Microsoft gjort om en hel del i serverhanteringen för Windows Server 2008 så är det riktigt smidigt. Vad du ska ha din server till är uppdelat i större roller (typ IIS – Internet Information Server etc), sedan smågrejerna som man… Läs mera »