Tagg: Windows Vista

Hej då Windows XP, vila i frid!

Idag läggs världens mest populära operativsystem ner. Jag talar förstås om Windows XP som åttonde april 2014 slutar stödjas av tillverkaren Microsoft som tycker att det banne mig får vara nog nu. Windows XP skeppades trots allt ursprungligen 17 augusti 2001 och på den tiden var till och med undertecknad fortfarande ung och lovande 🙂

Internet Explorer 9 visas upp av Microsoft

Microsoft har nu visat upp sin kommande webbläsare, IE9, på sin utvecklarmässa Mix 2010. Mest spännande bland nyheterna är förstås att de avser stödja HTML5. Många är nog de webbutvecklare som tänker att Microsoft kommer göra något halvhjärtat, personligen tror jag inte de har så mycket att välja på än att göra bra ifrån sig… Läs mera »

Målgruppsanpassning på webben är svårt

Ja, målgruppsanpassning på webben är ganska svårt, eller åtminstone krävs det en del extra arbete och stöd i publiceringsverktyget. Microsoft har nyligen släppt sitt senaste operativsystem Windows 7. I detta ingår det så klart ett stort arbete med webbinformationen så den nya produkten syns på rätt sätt och att deras kunder får rätt information. En… Läs mera »

Min Vista är fantastisk

Visst finns det en inneboende konflikt i att filen ej-klar.jpg ligger synligt på skrivbordet, och när jag drar den till soptunnan så kommer detta meddelande upp. Sätter mitt hopp till att Windows 7 kommer att fungera så som Vista borde.

Tänk dig för innan du skaffar Windows 7 Ultimate

Windows 7 är det bästa sedan skivat bröd, åtminstone om man kör Vista i dagsläget och inte vill gå tillbaka till Windows XP. Värt att tänka på är dock att du kanske inte får mycket till mervärde om du skaffar Windows 7 Ultimate som version. Gick själv i tankarna på att skaffa denna något kostsamma… Läs mera »

My Vista is fantastic

Vad välkomnar en efter en dryg och lång arbetsdag till 23:30 (nu blev jag visserligen klar först vid 02), jo ett motvilligt j-vla Windows Vista. Igår loggade jag in via Remote Desktop från min bärbara, nu loggade jag in som vanligt på den stationära och då visar sig Windows Vista från sin bästa sida. Jag… Läs mera »

Kolla prestandan på din processor med Super Pi

Satt under kvällen och drönade framför IDG och hittade artikel om att det satts ett nytt rekord i Super Pi. Detta med en Intel Core i7 975 processor överklockad till 5 Ghz, men fortfarande luftkyld. Det hela gick ut på att räkna ut de första 1 miljoner decimalerna på Pi och kolla hur lång tid… Läs mera »

Bläddra till sida: