Tagg: Windows XP

Hej då Windows XP, vila i frid!

Idag läggs världens mest populära operativsystem ner. Jag talar förstås om Windows XP som åttonde april 2014 slutar stödjas av tillverkaren Microsoft som tycker att det banne mig får vara nog nu. Windows XP skeppades trots allt ursprungligen 17 augusti 2001 och på den tiden var till och med undertecknad fortfarande ung och lovande 🙂

Asus skickar med crackingprogram på återställningsskiva

Asus har gjort bort sig ordentligt. På en återställningsskiva till datorer de sålt finns olägligt nog program för att cracka filpackningsprogrammet WinRAR. Som om inte det vore nog så går det också att hitta Powerpoint-filer som listar en massa större problem som företaget nog ville hålla för sig själva.

Google gör egen webbläsare – Chrome finns nu att ladda ner

Google Chrome är Googles egna webbläsare. Ett enormt avskalat program som nu har släppts i betaversion. Ingen skräll är väl att Chrome stödjer flikar, som dessutom körs i isolerade processer på datorn. Än så länge finns Google Chrome endast för Windows XP och Vista men vem blir förvånad om den kommer till fler operativsystem.

Microsoft tar mesiga tag mot Windows XP-pirater

Har du en piratversion eller en icke-aktiverad variant av Windows XP så kan du, utifall WGA – Windows Genuine Advantage letar sig in på din dator, räkna med att få en svart bakgrundsbild för skrivbordet. Lägger du tillbaka en egen bild så kommer det bli svart igen inom en timme. Förutom detta så kommer en… Läs mera »

Konkurrens suger – tycker Steve Ballmer på Microsoft

Konkurrens ska främja valfrihet för konsumenten. Dock är valfrihet inte direkt första prioritet när det handlar om att leverera maximal vinst till aktieägare i ett företag. För att citera Wikipedia: “Monopol är en term inom nationalekonomin som beskriver en form av förhållande mellan producent och konsument där det ej finns möjlighet till val av alternativa… Läs mera »

Webbhotellet Prionet hackat – igen

Webbhotellet Prionet har lyckats bli hackade igen, rapporterar IDG. Det fascinernade är att när man läser kommentarer på Webmaster Network så gnälls det hur mycket som helst av folk som i övrigt verkar tycka att de driver en seriös verksamhet fast inte tänkt till och valt ett vettigt webbhotell. Om jag betalade 100 kronor om året… Läs mera »