Tagg: Windows

Mediaspelaren VLC har släppts som 1.0

Den åtminstone bland IT-folk väldigt populära mediaspelaren VLC har släpps som fullversion. Att uppnå 1.0 tog hela 8 år men programmet har fungerat stabilt väldigt länge. Nu kanske inte folk är lika tveksamma för att testa programmet då det där med minst 1.0 för många visar att det är en färdig och seriös produkt.

Kasta ut en service i Windows via kommandoprompten

Är ju inte mästaren på att få Windows att göra som jag vill och det grafiska gränssnittet är inte alltid hjälpsamt. I fallet att kunna kasta ut en Windows-tjänst hittade jag idag ett sätt som verkar fungera tillfredställande. Problematiken är att för installerade, egenhändigt byggda, tjänster finns det inte i computer management något sätt att… Läs mera »

Opera vill inte ha Internet Explorer i Windows

Microsoft har fortsatta problem med juridiken och monopolanklagelser inom EU. Senast förlorade de och tvingades erbjuda en version av Windows som saknar en mediaspelare, denna version har ju antagligen ingen konsument valt att köpa så det måste ju ses som en stor framgång för EU. Nu är det norska webbläsarföretaget Opera som är på krigsstigen… Läs mera »