Tagg: Yahoo

YQL tillåter inte speciellt många anrop

Leker runt med Yahoo Query Language och bygger mashups av data. Spännande nog så blev jag temporärt bannad efter mindre än 1200 anrop på cirka en timme. Med andra ord måste man nog tanka ner all information och hantera lokalt i egna system. Förutom att det är bökigt så tvingas man ju också kolla huruvida… Läs mera »

Leker med Yahoo Query Language och JSON

Håller på och leker med YQL (något Pehr Assarsson tjatat hål i huvet om) och tränar på JSON så jag har bättre koll på tekniken inför höstens business camp om myndighetsdata. Det jag har byggt ovan är en console application i C# som via Yahoo hämtar de 25 populäraste artisterna just nu.

Geocities läggs ner idag

Idag lägger Yahoo ner Geocities. Geocities var en av de första leverantörerna av personliga hemsidor, i deras fall valde man en stad som passade det ämnet man tänkte lägga upp en sida om – exempelvis hade jag en webbsida om teknik i staden Silicon Valley hos Geocities.

Bill O´Reillys webbplats hackad efter Bills uttalanden om hacket mot Sarah Palins e-postkonto

Bill O’Reilly, som jobbar som kommentator på Fox News, är en ytterst konservativ person som mest hela tiden far korståg mot all världens ting. Bland annat fördömde han så klart intrånget i guvernören Sarah Palins e-postkonto på Yahoo som skedde tidigare i veckan. Som en direkt motåtgärd har hackare, alternativt samma hackare, knäcktBill O’Reillys egna… Läs mera »

Google har släppt siffror för sökordshjälpen till AdWords

För några veckor sedan ändrade Google så att deras sökordshjälpmedel numera visar sökvolym. Med andra ord kan man nu se lite bättre hur många som faktiskt söker efter en viss term, hur mycket konkurrens det finns om man nu tänkt annonsera på termen och ett genomsnitt av sökvolym över en längre tid.