Stäng

The Dark Ages…here we come…again

Sida från Da holy bibleIrland, du vet den där gröna karga kullen ute i havet i västra Europa, har infört en ny intressant lag.
Numera är det olagligt att häda, alltså att säga något som kritiserar den religiösa tron.

Det känns ju tryggt att dessa knäppa länder finns med i EU och påverkar, tror jag i alla fall – vet inte om Göran Hägglund håller med dock, åt ett annat håll än vad vi svenskar tycker är rimligt.
Dock framgår det inte av den information jag funnit om denna lagstiftning bara skyddar kristna, katoliker, protestanter, muslimer, etc. Det kan ju finnas en del konflikter mellan dessa uppfattningar som i sig kan göra det hela rätt intressant. Tänk dig bara en diskussion mellan en muslim och en hindu kring hur många gudar det finns, vem har då begått ett brott?

Tillsammans med andra skumma frihets- och integritetskränkande lagar som jobbas igenom på löpande band så kanske också detta kommer för eller senare att “om ni inte inför detta i Sverige så drar vi er inför domstolen” precis som med andra EU-lagar vi släpar med med flit i Sverige.

Förr eller senare får man väl skicka en fråga till Kristdemokraterna varför eller varför inte vi borde ha en liknande lag i Sverige. Precis som jag gärna skulle ha ett bra svar av Beatrice Ask varför hon inte slutar vara så mesig med alla pirater i Sverige och inför upphovsrättslagstiftning ála Andrew Galombos när hon ändå är igång.

Läs mer om Irlands bisarra lag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Obligatoriska fält är markerade *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.